LimeSurvey installer does not start -instead 403 forbidden

More
3 years 3 weeks ago #114798 by lefrieren
lefrieren created the topic: LimeSurvey installer does not start -instead 403 forbidden
Hi,

i tested limesurvey at my local computer first. Now I want to install it on our linux server. I followed the installation instructions. I uploaded the limesurvey205 plus built in 141113 on our server (in binary mod). I set the directory permissions and all the subfolders for tmp, upload and config. I created a database user and set all the suggested permissions. But when I want to run the installation script I only get the information that I "don't have permission to access /xxx/yyy/limesurvey/ on this server". I checked already that I have all the permissions and access to all folders and that I belong to all the relevant groups and subgroups.
My .htaccess file looks like this (it's the original one from the installation):

<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine on

# if a directory or a file exists, use it directly
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f

# otherwise forward it to index.php
RewriteRule . index.php
</IfModule>
# General setting to properly handle LimeSurvey paths
# AcceptPathInfo on

I read that there might be a problem with "Mod Security" but I don't know where and how to make changes (I'm new to this field).
Any suggestions or other ideas why it doesn't work?
Thx in advance!

Please Log in to join the conversation.

Start now!

Just create your account and start using Limesurvey today.

Register now
Join our Newsletter!