Bug (?) with importing new templates?

More
2 years 11 months ago #114564 by holch
holch created the topic: Bug (?) with importing new templates?
I saw a similar complaint in the forum last week and now it happened to me.

I tried to install two different (responsive) templates and I always get similar but different error message at the end:

Skeleton quest from Dennis (downloaded as a ZIP from Github):
Unable to find startpage.pstpl to add {TEMPLATEJS} placeholder, please check your template.


www.limesurvey.org/en/community-services...e-based-on-bootstrap :
Unable to add {TEMPLATEJS} placeholder, please check your startpage.pstpl.

As more or less the same problem appears for two different templates, I think it might actually not be a problem with the templates, but rather with the latest Limesurvey installation?

What do you guys think?

I'm not a LimeSurvey GmbH member. I answer at the LimeSurvey forum in my spare time. No support via private message.
Some helpful links: Manual (EN) | Question Types | Workarounds

Please Log in to join the conversation.

More
2 years 11 months ago #114575 by Mazi
Mazi replied the topic: Bug (?) with importing new templates?
Did you try copying and then exporting and importing one of the shipped templates?


Best regards/Beste Grüße,
Dr. Marcel Minke
(Limesurvey Head of Support)
Need Help? We offer professional Limesurvey support
Contact: marcel.minke(at)survey-consulting.com'"

Please Log in to join the conversation.

More
2 years 11 months ago #114577 by holch
holch replied the topic: Bug (?) with importing new templates?
No I didn't. Good idea.

Did it with the default template and no error message.

What is strange is that the system complains about a missing startpage.pstpl, but there is definitely one. It actually imported it...

I'm not a LimeSurvey GmbH member. I answer at the LimeSurvey forum in my spare time. No support via private message.
Some helpful links: Manual (EN) | Question Types | Workarounds

Please Log in to join the conversation.

More
2 years 11 months ago #114582 by Mazi
Mazi replied the topic: Bug (?) with importing new templates?
Could be just a misleading error message. Maybe template.js is not placed directly at the root folder but at /js or another template subfolder?!


Best regards/Beste Grüße,
Dr. Marcel Minke
(Limesurvey Head of Support)
Need Help? We offer professional Limesurvey support
Contact: marcel.minke(at)survey-consulting.com'"

Please Log in to join the conversation.

More
2 years 11 months ago #114584 by holch
holch replied the topic: Bug (?) with importing new templates?
What surprises me is that a similar error comes up at a template from Denis (Skeleton). Will have to research a little.

I'm not a LimeSurvey GmbH member. I answer at the LimeSurvey forum in my spare time. No support via private message.
Some helpful links: Manual (EN) | Question Types | Workarounds

Please Log in to join the conversation.

More
2 years 11 months ago #114614 by DenisChenu
DenisChenu replied the topic: Bug (?) with importing new templates?

holch wrote: What surprises me is that a similar error comes up at a template from Denis (Skeleton). Will have to research a little.

The old 1.92 version ?

But it's just an information, if the template are not in a subdirectory, you just have to add {TEMPLATEJS} in startpage.pstpl manually.

Some times ago, with an old template version, i put template.js call at endpage.pstpl.

Denis

Assistance on LimeSurvey forum and LimeSurvey core development are on my free time.
I'm not a LimeSurvey GmbH member, professional service on demand (or search sondages pro).
An error happen ? Before make a new topic : remind the Debug mode .

Please Log in to join the conversation.

Start now!

Just create your account and start using Limesurvey today.

Register now