Date/Time question not caollecting responses

More
9 months 11 hours ago #150005 by johnf
johnf created the topic: Date/Time question not caollecting responses
Hi,

I'm using the Date/Time question with the format set to 'HH:MM A' and the responses are not being captured by LimeSurvey.

Even when a valid entry is made, the response is blank. This presents a problem with a Mandatory question, because LImesurvey presents an error message even when a valid entry has been made.

If the format is changed to 'HH:MM' this one works fine.

This seems like a bug to me... any suggestions or HELP.
The 'am/pm' portion is valuable part of the question since 24 hr time ('HH:MM') is not ideal.

Thanks all.

Please Log in to join the conversation.

More
9 months 9 hours ago #150007 by jelo
jelo replied the topic: Date/Time question not caollecting responses

johnf wrote: This seems like a bug to me... any suggestions or HELP.

The documentation is not showing the A a as a valid parameter for date/time format.
manual.limesurvey.org/Question_type_-_Date#Date.2FTime_format

But since the display is supported we should rate this as a bug.

I have created a bugticket for you.
bugs.limesurvey.org/view.php?id=12198

The display of the hours is 24. That seems to better limited to 12 too.

Personally I still wonder why countries stick to AM/PM in 2017.
Perhaps this shouldn't be seen as bug but as a motivation to adapt 24hours ;-)

Please Log in to join the conversation.

More
8 months 4 weeks ago #150063 by DenisChenu
DenisChenu replied the topic: Date/Time question not caollecting responses
Hi,

Maybe not on LS manual, but date function must be same than php : secure.php.net/manual/en/function.date.php .

Then : seems to be a bug.

@johnf : can you put a litlle lss file on the report ? Just to show the issue (can be one or two question only)

Assistance on LimeSurvey forum and LimeSurvey core development are on my free time.
I'm not a LimeSurvey GmbH member, professional service on demand (or search sondages pro).
An error happen ? Before make a new topic : remind the Debug mode .

Please Log in to join the conversation.

More
8 months 4 weeks ago #150080 by jelo
jelo replied the topic: Date/Time question not caollecting responses

DenisChenu wrote: @johnf : can you put a litlle lss file on the report ? Just to show the issue (can be one or two question only)

Since johnf didn't created the ticket I added the requested survey file as well.

Please Log in to join the conversation.

More
8 months 3 weeks ago #150150 by holch
holch replied the topic: Date/Time question not caollecting responses

jelo wrote: Personally I still wonder why countries stick to AM/PM in 2017.
Perhaps this shouldn't be seen as bug but as a motivation to adapt 24hours ;-)


Hahahaha, this is a good one. And while they are at it, they could just adapt to the metric system as well. ;-)

But I guess it is not gonna happen any time soon, so don't hold your breath.

:-)

I'm not a LimeSurvey GmbH member. I answer at the LimeSurvey forum in my spare time. No support via private message.
Some helpful links: Manual (EN) | Question Types | Workarounds

Please Log in to join the conversation.

Start now!

Just create your account and start using Limesurvey today.

Register now
Join our Newsletter!