Please use the LimeSurvey navigation buttons or index. It appears you attempted

More
1 year 5 months ago #160072 by blocka
I was using database session management. I changed it back to file based session management, and I *think* the behaviour isn't manifesting itself any more.

Any one have a guess why db sessions would trigger this behaviour, but file based wouldn't?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
3 months 1 week ago #179039 by r0bis
I have this exact behaviour randomly on a short one-page survey when user submits the survey. Page is the redrawn with all the responses (17 tickbox) cleared. On second submission this tends to happen less.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
3 months 1 week ago #179042 by Mazi
Which Limesurvey version did you use?
Which browser was used?
Does it happen with all browsers you tested?
Do you use Ajax mode at theme options?

Best regards/Beste Grüße,
Dr. Marcel Minke
Need Help? We offer professional Limesurvey support
Contact: marcel.minke(at)survey-consulting.com
Want to use your survey offline -> www.offlinesurveys.com

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
3 months 3 days ago - 3 months 3 days ago #179346 by siagbz
Same problem here too on azure web app:


LimeSurvey version: 3.15.6
LimeSurvey build: 190108
Operating system: Windows NT RD0003FF43FB00 10.0 build 14393 (Windows Server 2016) i586
PHP version: 7.0.32
Microsoft-IIS/10.0
Web server info: HTTP/1.1 HTTP/2.0
Database driver: sqlsrv
Database version: 12.x
Last edit: 3 months 3 days ago by siagbz. Reason: Info update

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
3 months 2 days ago #179359 by tpartner
Try disabling AJAX in the survey theme options.

Cheers,
Tony Partner
Solutions, code and workarounds presented in these forums are given without any warranty, implied or otherwise.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
3 months 2 days ago #179360 by jelo

tpartner wrote: Try disabling AJAX in the survey theme options.

I'm still trying to find out, why "disabled" is not the default setting? LS 3 and disabling AJAX mode is the solution to everything ;-)

The meaning of the word "stable" for users
www.limesurvey.org/forum/development/117...ord-stable-for-users

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
3 months 2 days ago #179382 by siagbz

tpartner wrote: Try disabling AJAX in the survey theme options.


AJAX already disabled

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
3 months 2 days ago #179384 by Mazi

jelo wrote:

tpartner wrote: Try disabling AJAX in the survey theme options.

I'm still trying to find out, why "disabled" is not the default setting? LS 3 and disabling AJAX mode is the solution to everything ;-)

We are disabling the Ajax mode at our templates by default due to lots of different issues related to that.

What is it actually useful for? What's the benefit? What's the technical difference?

Best regards/Beste Grüße,
Dr. Marcel Minke
Need Help? We offer professional Limesurvey support
Contact: marcel.minke(at)survey-consulting.com
Want to use your survey offline -> www.offlinesurveys.com

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
3 months 2 days ago #179390 by DenisChenu

Mazi wrote: We are disabling the Ajax mode at our templates by default due to lots of different issues related to that.

I totally disable ajax mode in SkelVanilla,

I think a real ajax mode must load ONLY updated part (this need big update in PHP not only HTML and JS), current ajax mode load whole page (with head, body etc …) and try to update partial HTML.


But this way : browser must recalculate whole page, sometimes it can make more time to update a page than to clean up whole page, and redisplay (this happen without ajax mode).

Assistance on LimeSurvey forum and LimeSurvey core development are on my free time.
I'm not a LimeSurvey GmbH member, professional service on demand (or search sondages pro).
An error happen ? Before make a new topic : remind the Debug mode .

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 month 17 hours ago #181981 by jelo
I have another case in the German forum.
When answering a LimeSurvey question with a video via the Samsung Internet Browser the error is shown when clicking the forward / submit button.

What is the trigger of the error routine "Please use the LimeSurvey navigation buttons or index."?

Might be good to be able to deactivate this error routine per survey / per question.

Even if the issue is triggered by a bug in the browser it might be better to let the survey flow.

The meaning of the word "stable" for users
www.limesurvey.org/forum/development/117...ord-stable-for-users

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 month 7 hours ago #181991 by DenisChenu

jelo wrote: I have another case in the German forum.
When answering a LimeSurvey question with a video via the Samsung Internet Browser the error is shown when clicking the forward / submit button.


Even if the issue is triggered by a bug in the browser it might be better to let the survey flow.

Without ajax mode ?
A bug on browser can not really do this (we never have such error before 3.X).

If it's happen without ajaxmode : i'm happy to have the survey and the vodeo .
Some error with Expression Manager can do this maybe …

Assistance on LimeSurvey forum and LimeSurvey core development are on my free time.
I'm not a LimeSurvey GmbH member, professional service on demand (or search sondages pro).
An error happen ? Before make a new topic : remind the Debug mode .

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 month 6 hours ago #181995 by jelo

DenisChenu wrote: Without ajax mode ?

Yes, even without AJAX. But the issue is limited to the Samsung Internet Browser.

Looks to me like the detection of the browser button usage is messed up after the videoplaying component got the focus. I would like to see a way to disable this detection routine. If most of your survey participants use such a browser it would be a good thing to make LimeSurvey a bit less clever.

I translated the important parts from the German thread and will inform the threadstarter about this ticket too. bugs.limesurvey.org/view.php?id=14666

The meaning of the word "stable" for users
www.limesurvey.org/forum/development/117...ord-stable-for-users
The following user(s) said Thank You: DenisChenu

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Start now!

Just create your account and start using Limesurvey today.

Register now
Join our Newsletter!