Public registration's "Continue" button unresponsive

Mehr
2 Monate 2 Wochen her #170781 von t420ss
t420ss erstellte das Thema Public registration's "Continue" button unresponsive
Hello LS Community,

I am going in circles to make some issues work in my environment.

I created a survey and allowed public registration, started the survey and initialized participant table.

Then I accessed the survey, entered first and last name and email, and clicked Continue.

...and.. nothing happened.

The page should have moved to the confirmation page with name and email (the ones I just entered), and a message that says something like, "thanks for registering, you will receive an email shortly.."

I am stuck.

The token table does not have any entry.
/var/log/maillog shows no activity for this action.
/var/log/httpd/error_log has this message, but I don't know if this is the cause.

[error] [client ...] File does not exist: /var/www/html/survey/tmp/assets/6e44bd55/plugins/balloonpanel/skins/bootstrapck,
referer: http://.../survey/index.php/admin/survey/sa/newsurvey

Where/what else could I check?

In the config.php, I modified
'debug'=>2,

But where should I check for errors?

I have re-installed LS, installed older version(3.9), re-started server, all to no avail.
One time, I got past the Continue button, and saw the "thank you for registering" page, but email was not sent.
The /var/log/maillog showed no activity.

About e-mail:
From inside the survey (admin console), I can send emails without problem.
I can add name and email directly on the participant form, or I can populate the form using CSV file, generate tokens and send email notification. So I assume my email setup is working.


Someone, please give me some pointers!

Thank you.


Notes:
(1) I am using version LS 3.13.1, CentOS 6.9, PHP 5.6.

(2) Email setup:
I am using my company's mail server to send emails. I have added some codes in my LS server's /etc/postfix/main.cf file to relay emails, like this:

relayhost = [my.company's.relay.mail.server's FQDN]:587
smtp_use_tls = yes
smtp_sasl_auth_enable = yes
smtp_sasl_password_maps = hash:/etc/postfix/sasl_passwd
smtp_sasl_security_options = noanonymous
smtp_sasl_tls_security_options = noanonymous
smtp_tls_CApath = /etc/pki/tls/certs/ca-bundle.crt
smtp_tls_security_level=encrypt

In configuration menu, my email method is selected as PHP.
Bounce setting server type is OFF.

Bitte Anmelden oder Registrieren um an der Konversation teilzunehmen.

Mehr
2 Monate 2 Wochen her #170813 von DenisChenu
DenisChenu antwortete auf das Thema: Public registration's "Continue" button unresponsive

In configuration menu, my email method is selected as PHP.

The best seems to set to smtp and configure the smtp server.
After you can set the maildebug to 'in case of error' and try to send a token email.

Assistance on LimeSurvey forum and LimeSurvey core development are on my free time.
I'm not a LimeSurvey GmbH member, professional service on demand (or search sondages pro).
An error happen ? Before make a new topic : remind the Debug mode .

Bitte Anmelden oder Registrieren um an der Konversation teilzunehmen.

Mehr
2 Monate 2 Wochen her - 2 Monate 2 Wochen her #170825 von t420ss
t420ss antwortete auf das Thema: Public registration's "Continue" button unresponsive
DenisChenu and other community members:

DC, thank you for your comment.

I did change PHP mail to SMTP mail, but the Continue button still doesn't work.
I mean, no response, and no error logs- or are there? I don't know where to look for.

>After you can set the maildebug to 'in case of error' ...
This I did not understand, what you meant. Could you please explain it how to do that?

But, wait, there is an interesting (strange!) development...

First, I am able to register using IE 11 (ver. 11.112.17134.0) (javascript:ON)
(I tried both PHP mail and SMTP mail, and IE11 worked in both cases.)

Second, I find that when I disable JavaScript, I am able to register, email is sent (by using the public registration form, not from "inside", because when I disable javascript, I cannot login to administer the survey).

Isn't that strange?!

For Chrome, I tried both 32 bit (68.0.3440.42 beta) and 64 bit (67.0.3396.99) versions.
For FireFox (Ver. 61.0.1, 64bit), exact same behavior. (didn't try FF 32-bit)

Third, it doesn't work in Edge as it is.
I don't know how to disable javascript in Edge- google told me I can't and I believed- but what would be the point even if I could disable javascript and were able to register while all other setups/systems need javascript.

I mean, I need to make the public registration work when javascript is set to 'enabled'.

Client machine to test the setup is a Desktop computer Dell Optiplex 7040, running W-10, 64 bit.

Now, I don't have an option to re-install OS.
I can only re-install the browsers.

Any other ideas?

Thanks for reading.
Letzte Änderung: 2 Monate 2 Wochen her von t420ss.

Bitte Anmelden oder Registrieren um an der Konversation teilzunehmen.

Mehr
2 Monate 2 Wochen her #170834 von tpartner
tpartner antwortete auf das Thema: Public registration's "Continue" button unresponsive
Are you using a custom theme? Are there any Javascript errors in the console when trying the "Continue" button in the registration form in Chrome?

Cheers,
Tony Partner
Solutions, code and workarounds presented in these forums are given without any warranty, implied or otherwise.

Bitte Anmelden oder Registrieren um an der Konversation teilzunehmen.

Mehr
2 Monate 2 Wochen her #170846 von DenisChenu
DenisChenu antwortete auf das Thema: Public registration's "Continue" button unresponsive
About the mail part : i put some information to see if something broke : manual.limesurvey.org/Global_settings#Email_settings
See the last part about SMTP debug mode :) (but this clearly shown when sending participant email, i update the manual).

About your issue : exactly same question than tparner :) and : Limesurvey version and build + did you try with default or vanilla template.

Assistance on LimeSurvey forum and LimeSurvey core development are on my free time.
I'm not a LimeSurvey GmbH member, professional service on demand (or search sondages pro).
An error happen ? Before make a new topic : remind the Debug mode .

Bitte Anmelden oder Registrieren um an der Konversation teilzunehmen.

Mehr
2 Monate 2 Wochen her - 2 Monate 2 Wochen her #170858 von t420ss
t420ss antwortete auf das Thema: Public registration's "Continue" button unresponsive
My God TP, I am happy just see that I "found" errors...
Thank you for pointing this out.

Yes, Chrome's developer console is showing these errors:

(1) When I access the public registration page, I mean, just open the page, I am greeted by this error:

Uncaught SyntaxError: Unexpected token ;
lslog.js:200 LSLOG ReferenceError: ExprMgr_process_relevance_and_tailoring is not defined
at checkconditions (survey_runtime.js:128)
...

(2) When I enter name and email, and click the Continue button, two more errors are shown:

VM135:4 Uncaught SyntaxError: Unexpected token ;
at Pjax.module.exports (pjax.js:359)
...

LSLOG ReferenceError: ExprMgr_process_relevance_and_tailoring is not defined
at checkconditions (survey_runtime.js:128)
...

So, something to do with tokens? But I don't know what to make of it.

There seems to be one inquiry with "Unexpected token".
/forum/development/99564-bug-some-javascript-uncaught-syntaxerror-unexpected-token

But I still don't know how that is related to this problem I am having.
I have some Japanese text in my question group and in the question itself.
Could that be the source of the problem?

Question group:最初の質問グループ
Question:
Code: Q00
Question: 最初の参考質問です。この質問に答えてください;

I will try to create English only survey and report back how it goes.
Letzte Änderung: 2 Monate 2 Wochen her von t420ss.

Bitte Anmelden oder Registrieren um an der Konversation teilzunehmen.

Mehr
2 Monate 2 Wochen her #170859 von t420ss
t420ss antwortete auf das Thema: Public registration's "Continue" button unresponsive
Denis:

I haven't changed/configured any theme, so I guess it is default?
In the http://../survey/index.php/admin/survey/sa/view/surveyid/796952 page, it says:

Theme:
Fruity Theme (fruity)

>Limesurvey version and build:


survey/application/config/version.php shows the following:

$config = '3.13.1';
$config = 352;
$config = '180629';
$config = true;
$config = '30048';

I will check SMTP debug mode at a later time, if this current line of investigation leads nowhere.

In my reply to tpartner, I mentioned "Unexpected token error".. since you answers the OP's question, could you please weigh in when you get time to check the forum.

Thank you.

Bitte Anmelden oder Registrieren um an der Konversation teilzunehmen.

Mehr
2 Monate 2 Wochen her #170860 von t420ss
t420ss antwortete auf das Thema: Public registration's "Continue" button unresponsive
Update:

I created English only survey and tested. Still the Continue button does not respond.
Survey name: testX
Question group: About this survey
Question:
Code:q11
Question: What is your name? (was careful not to have any space after '?' -- does it matter?!)


Chrome output: I didn't see any error in console. (no red characters)

Firefox:
has many warnings (exclamation marks), like:
Bootstrapped manifest not allowed to use 'resource' directive.

There are few more more ominous looking warnings, like:

SyntaxError: expected expression, got ';' 983372:177:12
JQMIGRATE: Migrate is installed, version 3.0.0 jquery-migrate-3.0.0.js:19:17
SyntaxError: expected expression, got ';' 983372:177:12
LSLOG <unavailable> lslog.js:200:17
error
http://myURL/limesurvey/assets/packages/lslog/build/lslog.js:200:17

BTW, no console error whatsoever in IE 11.

Bitte Anmelden oder Registrieren um an der Konversation teilzunehmen.

Mehr
2 Monate 2 Wochen her #170866 von tpartner
tpartner antwortete auf das Thema: Public registration's "Continue" button unresponsive
Try turning off "Ajaxmode" in the Theme Options.

Cheers,
Tony Partner
Solutions, code and workarounds presented in these forums are given without any warranty, implied or otherwise.
Folgende Benutzer bedankten sich: DenisChenu, t420ss

Bitte Anmelden oder Registrieren um an der Konversation teilzunehmen.

Mehr
2 Monate 2 Wochen her - 2 Monate 2 Wochen her #170867 von t420ss
t420ss antwortete auf das Thema: Public registration's "Continue" button unresponsive
That was it!

What a relief. Thank you.

I wonder why the default installation Ajaxmode is ON.
Could it be that other people do not have problem submitting this form (Public registration's "Continue" button) even when Ajaxmode is ON?

Default setting for all built-in (installed) survey theme's Ajaxmode is ON.
Letzte Änderung: 2 Monate 2 Wochen her von t420ss.

Bitte Anmelden oder Registrieren um an der Konversation teilzunehmen.

Mehr
2 Monate 2 Wochen her #170868 von tpartner
tpartner antwortete auf das Thema: Public registration's "Continue" button unresponsive
I could not reproduce the problem but it may you could file a bug report in case it's something the core developers need to look into. Be sure to give as much information and screenshots as possible.

Cheers,
Tony Partner
Solutions, code and workarounds presented in these forums are given without any warranty, implied or otherwise.

Bitte Anmelden oder Registrieren um an der Konversation teilzunehmen.

Mehr
2 Monate 2 Wochen her #170887 von t420ss
t420ss antwortete auf das Thema: Public registration's "Continue" button unresponsive
Good idea. Thanks!

For those tests, I was using Japanese OS (Win 10) and Japanese language browsers.

Yesterday, I tested with English OS (Win 10) and English language browsers.

Still, the same result.

Bitte Anmelden oder Registrieren um an der Konversation teilzunehmen.

Jetzt loslegen!

Melden Sie sich jetzt an, und erstellen Sie in wenigen Minuten Ihre erste Umfrage.

Account einrichten

Abonnieren Sie unseren Newsletter

Abonnieren Sie unseren Newsletter für alle Neuigkeiten rund um LimeSurvey
captcha