Problem when installing in subfolder

Mehr
2 Jahre 5 Monate her #148371 von marvelousvts
Hello all,

I have an issue when I try to start installation in a subfolder:

I have intra1.xxxxxxx.com/app/survey/ where I have copied all limesurvey files

when I execute this path then I am redirected in: intra1.xxxxxxx.com/survey/index.php?r=installer and I get 404 - File or directory not found because this folder doesn't exist of course. This folder is located under app folder and not under home.

Can you please tell me how I can stop this redirection and start the installation?

Bitte Anmelden oder Registrieren um der Konversation beizutreten.

LimeSurvey Partners
Mehr
2 Jahre 5 Monate her #148375 von holch
I would say that you had already installed Limesurvey in that other folder before, with the same database?

Did you change the config file and switch the base url.

I'm not a LimeSurvey GmbH member. I answer at the LimeSurvey forum in my spare time. No support via private message.
Some helpful links: Manual (EN) | Question Types | Workarounds

Bitte Anmelden oder Registrieren um der Konversation beizutreten.

Mehr
2 Jahre 5 Monate her #148380 von marvelousvts
Can you please give me a sample of config.php with the base url configuration?

Bitte Anmelden oder Registrieren um der Konversation beizutreten.

Mehr
2 Jahre 5 Monate her #148383 von DenisChenu
There are a redirection from app/survey to survey on YOUR server, not by limesurvey.

config.php don't need update to be in subfolder

Look at your server config

Assistance on LimeSurvey forum and LimeSurvey core development are on my free time.
I'm not a LimeSurvey GmbH member, professional service on demand .
An error happen ? Before make a new topic : remind the Debug mode .

Bitte Anmelden oder Registrieren um der Konversation beizutreten.

Mehr
2 Jahre 5 Monate her #148386 von marvelousvts
Hello DenisChenu,

I put die(); on index php and I have noticed that when is executed the last line :
Yii::createApplication('LSYii_Application', $config)->run();
only then is redirecting.
I suppose that the server configuration is correct otherwise index.php would never be executed.

Bitte Anmelden oder Registrieren um der Konversation beizutreten.

Mehr
2 Jahre 5 Monate her #148388 von DenisChenu
I already have a lot of LS installed on subfolder's : never have issue ...

Try with
echo "<pre>";
print_r($config,1);
die("<pre>");

here : github.com/LimeSurvey/LimeSurvey/blob/master/index.php#L212

Assistance on LimeSurvey forum and LimeSurvey core development are on my free time.
I'm not a LimeSurvey GmbH member, professional service on demand .
An error happen ? Before make a new topic : remind the Debug mode .

Bitte Anmelden oder Registrieren um der Konversation beizutreten.

Mehr
2 Jahre 5 Monate her #148390 von LouisGac
Hi marvelousvts,

Myself, I always work with LS installed in a subfolder, in a symlink, and it works perfectly fine.
So I bet your problem is not related to LimeSurvey but rather to your server configuration.

Bitte Anmelden oder Registrieren um der Konversation beizutreten.

Mehr
2 Jahre 5 Monate her #148391 von marvelousvts
please find attached the $config
Anhänge:

Bitte Anmelden oder Registrieren um der Konversation beizutreten.

Mehr
2 Jahre 5 Monate her #148393 von DenisChenu


I can only think of an issue on your server

Assistance on LimeSurvey forum and LimeSurvey core development are on my free time.
I'm not a LimeSurvey GmbH member, professional service on demand .
An error happen ? Before make a new topic : remind the Debug mode .
Anhänge:

Bitte Anmelden oder Registrieren um der Konversation beizutreten.

Mehr
2 Jahre 5 Monate her #148397 von holch
As Tpartner und Denis say, installing into subfolders is totally normal and I also do it all the time. This is why I tought that you had installed Limesurvey in the root folder of the subdomain first and then moved the files to the subfolder and there was still some trace left.

config.php normally finds the URL itself.

I also think you need to check on your server if there are any redirects or anything.
I would do the following: clean the app folder completly, upload the limesurvey files completely new, make a fresh install in a fresh database and see what happens.

I'm not a LimeSurvey GmbH member. I answer at the LimeSurvey forum in my spare time. No support via private message.
Some helpful links: Manual (EN) | Question Types | Workarounds

Bitte Anmelden oder Registrieren um der Konversation beizutreten.

Mehr
2 Jahre 5 Monate her #148399 von jelo

marvelousvts schrieb: I have an issue when I try to start installation in a subfolder:
I have intra1.xxxxxxx.com/app/survey/ where I have copied all limesurvey files


1. This is a sub-subfolder installation.
2. What kind of Webenvironment is it. Installtion under a /app folder is always ringing a bell.
Mostly there is already some kind of webapplication installed with certain redirection routines.

Question A:
Can you install LimeSurvey under intra1.xxxxxxx.com/ls/ ?
If not, why not? What is the restriction?

Question B:
What is the result of phpinfo(); ?
Create a simple textfile with

<?php
phpinfo();
?>

and upload it to the root of the webserver. Access it via the browser
mediatemple.net/community/products/dv/20...e-a-phpinfo.php-page

BTW: I no longer can use the code button in this forum editor. It is just a greyed out window which cannot be clicked.

And I'm really pissed of that I get a URL limit protection when creating posts. This kind of SPAM-protection is demotivates me of answering posts. This now goes on for a long time. Nothing changed. As a normal user account I see no sense in the URL limit. Where is that preventing SPAM?

The meaning of the word "stable" for users
www.limesurvey.org/forum/development/117...ord-stable-for-users

Bitte Anmelden oder Registrieren um der Konversation beizutreten.

Mehr
2 Jahre 5 Monate her #148406 von DenisChenu

jelo schrieb: ....
And I'm really pissed of that I get a URL limit protection when creating posts. This kind of SPAM-protection is demotivates me of answering posts. This now goes on for a long time. Nothing changed. As a normal user account I see no sense in the URL limit. Where is that preventing SPAM?

I have same issue : 2 url for post, but any number when edit ;)

Assistance on LimeSurvey forum and LimeSurvey core development are on my free time.
I'm not a LimeSurvey GmbH member, professional service on demand .
An error happen ? Before make a new topic : remind the Debug mode .

Bitte Anmelden oder Registrieren um der Konversation beizutreten.

Mehr
2 Jahre 5 Monate her #148407 von marvelousvts
I used baseUrl and HostInfo setting in config.php and initially it worked!
But when I click any button e.g. login button or for example to change language I redirect again back to folder.

Is there any additional setting that I should add in config.php in order to have all requests and assets linked to the indicated URL?

Bitte Anmelden oder Registrieren um der Konversation beizutreten.

Mehr
2 Jahre 5 Monate her #148409 von holch
Usually you do not need to change anything in the config file. So these changes might have been the problem (if they where not only done after the problems appeared).

I'm not a LimeSurvey GmbH member. I answer at the LimeSurvey forum in my spare time. No support via private message.
Some helpful links: Manual (EN) | Question Types | Workarounds
Folgende Benutzer bedankten sich: DenisChenu

Bitte Anmelden oder Registrieren um der Konversation beizutreten.

Mehr
2 Jahre 5 Monate her #148425 von jelo

marvelousvts schrieb: I used baseUrl and HostInfo setting in config.php and initially it worked!
But when I click any button e.g. login button or for example to change language I redirect again back to folder.

Which is no indication that tweaking more and more settings inside the Limesurvey folder will be the answer to your issues. You will continue to get issues with that installation. The webserver seems to have some rewriting of the URL activated. As long as nothing is known about the web server environment it is just guessing. You are currently working against all odds of having a fully working LimeSurvey installation at the end.

The meaning of the word "stable" for users
www.limesurvey.org/forum/development/117...ord-stable-for-users

Bitte Anmelden oder Registrieren um der Konversation beizutreten.

Jetzt loslegen!

Melden Sie sich jetzt an, und erstellen Sie in wenigen Minuten Ihre erste Umfrage.

Account einrichten

Abonnieren Sie unseren Newsletter

Abonnieren Sie unseren Newsletter für alle Neuigkeiten rund um LimeSurvey
captcha