survey in multiple languages

More
2 months 2 weeks ago #182869 by la_lucky1
Please help,
I installed Version 3.16.1 + 190314. I have to program two questionnaires in 10 languages + basic English. In lime, when I try to put another language in it, it taps all languages into one ........

English (Base language):
shunudmedia.com/limesurvey/index.php/831157?lang=en

Arabic

shunudmedia.com/limesurvey/index.php/831157?lang=ar

Spanish

shunudmedia.com/limesurvey/index.php/831157?lang=es

Please help, ask for assistance,
Greetings

Please Log in or Create an account to join the conversation.

LimeSurvey Partners
More
2 months 2 weeks ago #182873 by tpartner
It looks to me like the surveys are being presented in the correct languages - look at the "Next" button and the Arabic version is presented right to left..

Have you entered the question/answer translations for each language? LimeSurvey does not do that automatically.

Cheers,
Tony Partner

Solutions, code and workarounds presented in these forums are given without any warranty, implied or otherwise.
Official LimeSurvey Partner - partnersurveys.com

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
2 months 2 weeks ago #182875 by la_lucky1
when I put the translations .... it changes the basic language and all the others
the same thing I tried with an older version ... it gets under Question type - Multiple choice :(

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
2 months 2 weeks ago #182877 by tpartner
Sorry, I cannot help, the translations work correctly for me.

Cheers,
Tony Partner

Solutions, code and workarounds presented in these forums are given without any warranty, implied or otherwise.
Official LimeSurvey Partner - partnersurveys.com

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
2 months 2 weeks ago #182878 by la_lucky1
I put the labels of the sub-questions in another language and it changed the basic language :(... Please, test it..from English to Arabic in multiple choices

shunudmedia.com/limesurvey/index.php/911681?lang=en


shunudmedia.com/limesurvey/index.php/911681?lang=ar


Thanks for the help

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
2 months 2 weeks ago #182879 by tpartner
As I said, it works as expected for me. All I can suggest is updating to the latest version - 3.17.0

Cheers,
Tony Partner

Solutions, code and workarounds presented in these forums are given without any warranty, implied or otherwise.
Official LimeSurvey Partner - partnersurveys.com

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
2 months 2 weeks ago #182880 by holch
Replied by holch on topic survey in multiple languages
I tested your surveys as well and the links show the correct languages. If I click on the english version I receive it in English, when I click on the Arabic version I receive it in Arabic. I can also use the language switcher and it changes the language. Only problem that i see is that when I switch from Arabic to English, the English is also right aligned.

I'm not a LimeSurvey GmbH member. I answer at the LimeSurvey forum in my spare time. No support via private message.
Some helpful links: Manual (EN) | Question Types | Workarounds

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
2 months 2 weeks ago #182881 by la_lucky1
This was the last version ... I tried an older one, the same problem appeared ...the sub-questions are in Arabic and not in English ...
I have to do a 10-language questionnaire .... and I can not put the labels with the translations ....
..until now is not anyone encountered a similar problem ....:(

Thanks for the help

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
2 months 2 weeks ago #182883 by jelo
Replied by jelo on topic survey in multiple languages

la_lucky1 wrote: I put the labels of the sub-questions in another language and it changed the basic language :(... Please, test it..from English to Arabic in multiple choices

Did I get it right. You see the wrong languages in the editor and when accessing the survey, but tpartner and holch see the correct language. I see both surveys in correct language.

Can you show a screenshot from your editor section? Are you using quick replace?

Try your own links with newtest (clean session) again:
shunudmedia.com/limesurvey/index.php/911681/lang/en/newtest/Y
shunudmedia.com/limesurvey/index.php/911681/lang/ar/newtest/Y

The meaning of the word "stable" for users
www.limesurvey.org/forum/development/117...ord-stable-for-users

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
2 months 2 weeks ago - 2 months 2 weeks ago #182894 by la_lucky1
Hello,
Thanks for trying to help me. I attached pictures
Attachments:
Last edit: 2 months 2 weeks ago by la_lucky1.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
2 months 2 weeks ago #182895 by la_lucky1
I deactivated everything and again tried to put the foreign languages

English (Base language):
shunudmedia.com/limesurvey/index.php/911681?lang=en
Arabic:
shunudmedia.com/limesurvey/index.php/911681?lang=ar

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
2 months 2 weeks ago #182896 by holch
Replied by holch on topic survey in multiple languages
No one can see anything on these tiny screenshots you are posting.

I'm not a LimeSurvey GmbH member. I answer at the LimeSurvey forum in my spare time. No support via private message.
Some helpful links: Manual (EN) | Question Types | Workarounds

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
2 months 2 weeks ago - 2 months 2 weeks ago #182897 by la_lucky1
hopefully open....

This browser does not support PDFs. Please download the PDF to view it: Download PDF

Attachments:
Last edit: 2 months 2 weeks ago by la_lucky1.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
2 months 2 weeks ago #182898 by jelo
Replied by jelo on topic survey in multiple languages
You will have to make screenshots of just the browser windows. When you shot the whole desktop, it will stay unrecognizable for the eye after reducing the filesize to post it here.

And post a screenshot when you visit the survey links and have a question with the wrong subquestions.
shunudmedia.com/limesurvey/index.php/911681/lang/en/newtest/Y
shunudmedia.com/limesurvey/index.php/911681/lang/ar/newtest/Y

No on here can confirm the issue from respondent side. You should try to visit the surveylinks with a different browser too. You might have an browser issue in combination with an issue/setting inside LimeSurvey.

You can export the survey (*.LSS) and attach it here. Try to import it in Demo.limesurvey.com and check it there too.

The meaning of the word "stable" for users
www.limesurvey.org/forum/development/117...ord-stable-for-users

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
2 months 2 weeks ago - 2 months 2 weeks ago #182901 by la_lucky1
When I add manually to each line of translation, the same problem is not observed. When I use the quick add feature ... there is a bug ... I imported the questionnaire into a Demo ..... I tried the same on different browsers

https://Demo.limesurvey.org/index.php?r=admin/survey/sa/view/surveyid/54828


Thanks again for the tips
Last edit: 2 months 2 weeks ago by la_lucky1.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Start now!

Just create your account and start using Limesurvey today.

Register now
Join our Newsletter!