logo does not show in bluengrey template

More
3 years 3 weeks ago #105789 by limetaking
Hi there,

I have just successfully edited the basic template and was able to change the logo.

however when i tried to do the same in the bluengrey template to insert a logo on the welcome page it did not work. All that i got was a square box where the image should have been. the text enter was as follows

<img src="{TEMPLATEURL}THOTF_logo_small.jpg" alt="Logo Image" height= "75" width 200/>


Could you also tell me where do i go to change the text
"Template Sample
This is a sample survey description. It could be quite long.

But this one isn't."



please see screen shot attached
Attachments:

Please Log in to join the conversation.

More
3 years 3 weeks ago #105794 by DenisChenu
<img src="{TEMPLATEURL}/THOTF_logo_small.jpg" alt="Logo Image" height= "75" width 200/>

I think

Assistance on LimeSurvey forum and LimeSurvey core development are on my free time.
I'm not a LimeSurvey GmbH member, professional service on demand (or search sondages pro).
An error happen ? Before make a new topic : remind the Debug mode .
The following user(s) said Thank You: limetaking

Please Log in to join the conversation.

More
3 years 3 weeks ago - 3 years 3 weeks ago #105806 by tpartner

Could you also tell me where do i go to change the text...

This is just placeholder text. To change it you will need to modify the translation.


.

Cheers,
Tony Partner

Solutions, code and workarounds presented in these forums are given without any warranty, implied or otherwise.
Last Edit: 3 years 3 weeks ago by tpartner.
The following user(s) said Thank You: limetaking

Please Log in to join the conversation.

More
3 years 3 weeks ago #105851 by limetaking
thanks to you both, there appear to be a bug in the image file.

All sorted now.

just got one question.

I don't appear to be able to get the thank you page up at the end of the survey.

I have checked through the manual but it does not appear to cover this.

Please Log in to join the conversation.

More
3 years 3 weeks ago #105860 by tpartner
Do you have "Automatically load URL when survey complete" set to "No"?

What happens when you complete the survey?


.

Cheers,
Tony Partner

Solutions, code and workarounds presented in these forums are given without any warranty, implied or otherwise.

Please Log in to join the conversation.

More
3 years 3 weeks ago #105900 by limetaking
Hi there,

thanks for your response

i shall address your response as there appear.

Do you have "Automatically load URL when survey complete" set to "No"? I don't know where to find this so i am not sure

What happens when you complete the survey? I get the following response


404 Not found.

The survey in which you are trying to participate does not seem to exist. It may have been deleted or the link you were given is outdated or incorrect.

The requested URL was not found on this server. If you entered the URL manually please check your spelling and try again.

If you think this is a server error, please contact the webmaster.

Please Log in to join the conversation.

More
3 years 3 weeks ago - 3 years 3 weeks ago #105905 by holch

limetaking wrote: I have just successfully edited the basic template and was able to change the logo.

however when i tried to do the same in the bluengrey template to insert a logo on the welcome page it did not work. All that i got was a square box where the image should have been. the text enter was as follows

<img src="{TEMPLATEURL}THOTF_logo_small.jpg" alt="Logo Image" height= "75" width 200/>


As Denis said, but it of course depends on where you uploaded your image to. If it is directly in the template folder, then:
<img src="{TEMPLATEURL}/THOTF_logo_small.jpg" alt="Logo Image" height= "75" width="200" />

Make sure that you code correctly (you were missing a = and some "". This is important. You have to be very exact. However, if your image is somewhere else, you will have to change the patch after {TEMPLATEURL} accordingly.

Could you also tell me where do i go to change the text
"Template Sample
This is a sample survey description. It could be quite long.

But this one isn't."


please see screen shot attached


This looks like the survey description that you can add/change in the GUI. I think you really need to play around a little with the GUI, go through everything, look what options are there, try to understand them. If you don't, read in the manual about it. Once you have spent 30min on there, I am sure you will remember that you have seen such and such option and you will understand LS a lot better. To help you out for this problem go to the respective survey (assuming you are using LS 2.0 or above...), then click on the pencil and choose "edit text elements". There you should be able to change the survey titel, description, welcome/end message AND the end url (which brings us to your other problem.

If you want the end message and not redirect to another URL outside of Limesurvey, you should have an end url.

I'm not a LimeSurvey GmbH member. I answer at the LimeSurvey forum in my spare time. No support via private message.
Some helpful links: Manual (EN) | Question Types | Workarounds
Last Edit: 3 years 3 weeks ago by holch.
The following user(s) said Thank You: limetaking

Please Log in to join the conversation.

More
3 years 3 weeks ago - 3 years 3 weeks ago #105907 by limetaking
thanks for that.

The key issues is i can not get the thank you page to appear at the end of the survey.

that is why i put in a end url, but even that is causing errors.

where is the thank you or end page? i can see it when i go into the template editor but i can not locate it at all

What i would like is the end page to thank them for completed the survey and then direct user back to main site.

Yes i have been spending hour at a time trying to read through the manual
Last Edit: 3 years 3 weeks ago by limetaking.

Please Log in to join the conversation.

More
3 years 3 weeks ago #105908 by holch
So was the problem with the logo solved?

Was the problem with the text solved?

Regarding the end message:
First of all, you did not answer what version of Limesurvey you are using, please be specific, not only 1.9x, 2.0 or 2.05 but the exact version.

Then: take out the end url. What happens when you go through your survey? What exactly happens at the end?

Can you give a link to a test survey, where we can see ourselves? Does this happen with all surveys, or just with one specific?

I'm not a LimeSurvey GmbH member. I answer at the LimeSurvey forum in my spare time. No support via private message.
Some helpful links: Manual (EN) | Question Types | Workarounds
The following user(s) said Thank You: limetaking

Please Log in to join the conversation.

More
3 years 3 weeks ago #105959 by limetaking
Hi holch,

yes the first two issues have been resolved thanks to this forum.

I have set up a test and that works ok, with the end url and without a end url.

In both cases it created the thank you page.

I went back to the original survey and took out the end url and the thank you page appeared but was unable to get back to the website. When i put the end url back in the thank you page disappeared.

Do you have any idea what or where that bug may be?

Please Log in to join the conversation.

More
3 years 3 weeks ago #105960 by holch
Well, now I understand better!

Problem solved. It is not bug, it is just normal behaviour.

If you put a end url, what limesurvey does is redirecting you to this url as soon as you reach the end page, which means you won't see the end page.

You can't have both, either the redirect OR the end page.

So there are a few things that you could do if you want a end message and then a redirect:
- You could put a simpel text display question with your end message and then use the end url, this means it will still skip the end page but you have your own endpage ( manual.limesurvey.org/Question_types#Text_display )

- Or you could include the URL to your website as a link on the end page.

- Maybe there is a way to use javascript on the end page to redirect after a few seconds.

-

I'm not a LimeSurvey GmbH member. I answer at the LimeSurvey forum in my spare time. No support via private message.
Some helpful links: Manual (EN) | Question Types | Workarounds

Please Log in to join the conversation.