symlink(): Cannot create symlink, error code(1314)

Plus d'informations
il y a 2 ans 10 mois - il y a 2 ans 10 mois #145459 par JamLizzy101
Hi

I'm trying to install LimeSurvey on Windows hosting, but I have stumbled into the following error for installation:-

Internal Server Error
symlink(): Cannot create symlink, error code(1314)

An internal error occurred while the Web server was processing your request. Please contact the webmaster to report this problem.

Thank you.

It seems permissions based.

There is this function called symlink() in /limesurvey/framework/web/CAssetManager.php on line 243 that seems to be utilizing these folders:-
D:\home\jn-devsite.com\wwwroot\limesurvey\third_party\jquery
D:\home\jn-devsite.com\wwwroot\limesurvey\tmp\assets\bd57646a
D:\home\jn-devsite.com\wwwroot\limesurvey\third_party\jqueryui
D:\home\jn-devsite.com\wwwroot\limesurvey\tmp\assets\bf6dab84
D:\home\jn-devsite.com\wwwroot\limesurvey\third_party\fontawesome
D:\home\jn-devsite.com\wwwroot\limesurvey\tmp\assets\ba340ac4
D:\home\jn-devsite.com\wwwroot\limesurvey\application\extensions\bootstrap
D:\home\jn-devsite.com\wwwroot\limesurvey\tmp\assets\8051338c
D:\home\jn-devsite.com\wwwroot\limesurvey\application\extensions\bootstrap\assets
D:\home\jn-devsite.com\wwwroot\limesurvey\tmp\assets\7559c168


Has anybody encountered this before and does one know how to fix this?
I read up a little on the search engines and they mentioned disabling the LinkAssets option, but am unsure where that is...
Dernière édition: il y a 2 ans 10 mois par JamLizzy101. Raison: Adding extra info

Connexion ou Créer un compte pour participer à la conversation.

LimeSurvey Partners
Plus d'informations
il y a 2 ans 10 mois #145465 par DenisChenu
? What version did you use ?
Because symling creation was disabled in our stable version (in general).

Assistance on LimeSurvey forum and LimeSurvey core development are on my free time.
I'm not a LimeSurvey GmbH member, professional service on demand , plugin development .
An error happen ? Before make a new topic : remind the Debug mode .

Connexion ou Créer un compte pour participer à la conversation.

Plus d'informations
il y a 2 ans 10 mois #145475 par JamLizzy101
Hi

This version is 2.57
I found that the setting for LinkAssets was set to false

I could comment out: symlink($src,$dstDir); on line 243 and it shows the installation, but that's probably going to have dire consequences on this I'm sure...

Connexion ou Créer un compte pour participer à la conversation.

Plus d'informations
il y a 2 ans 10 mois - il y a 2 ans 10 mois #145485 par LouisGac
Sorry, on of the dev broke it.

For now, just remove that line (or set it to false):
github.com/LimeSurvey/LimeSurvey/blob/ma..._Application.php#L87

we'll fix it in next release
Dernière édition: il y a 2 ans 10 mois par LouisGac.

Connexion ou Créer un compte pour participer à la conversation.

Plus d'informations
il y a 2 ans 10 mois - il y a 2 ans 10 mois #145491 par DenisChenu

Assistance on LimeSurvey forum and LimeSurvey core development are on my free time.
I'm not a LimeSurvey GmbH member, professional service on demand , plugin development .
An error happen ? Before make a new topic : remind the Debug mode .
Dernière édition: il y a 2 ans 10 mois par DenisChenu.

Connexion ou Créer un compte pour participer à la conversation.

Plus d'informations
il y a 2 ans 10 mois - il y a 2 ans 10 mois #145492 par LouisGac
yes I've seen that. He just commented and uncommented the same line, so he probably thought he inactivate it, but he didn't :silly:
Dernière édition: il y a 2 ans 10 mois par LouisGac.

Connexion ou Créer un compte pour participer à la conversation.

Plus d'informations
il y a 2 ans 10 mois #145493 par DenisChenu
I put the comment : config.php is done for this.

Assistance on LimeSurvey forum and LimeSurvey core development are on my free time.
I'm not a LimeSurvey GmbH member, professional service on demand , plugin development .
An error happen ? Before make a new topic : remind the Debug mode .

Connexion ou Créer un compte pour participer à la conversation.

Plus d'informations
il y a 2 ans 10 mois - il y a 2 ans 10 mois #145504 par JamLizzy101
Hi there. You mentioned I should remove a line?
Which line are you referring to?

I also added 'linkAssets'=>false to the following line of code in application\config\internal.php :-

'assetManager' => array(
'excludeFiles' => array("config.xml", "assessment.pstpl", "clearall.pstpl", "completed.pstpl", "endgroup.pstpl", "endpage.pstpl", "groupdescription.pstpl", "load.pstpl", "navigator.pstpl", "printanswers.pstpl", "print_group.pstpl", "print_question.pstpl", "print_survey.pstpl", "privacy.pstpl", "question.pstpl", "register.pstpl", "save.pstpl", "startgroup.pstpl", "startpage.pstpl", "surveylist.pstpl", "survey.pstpl", "welcome.pstpl" ),
'baseUrl' => '/tmp/assets',
'basePath'=> dirname(dirname(dirname(__FILE__))).DIRECTORY_SEPARATOR.'tmp'.DIRECTORY_SEPARATOR.'assets',
),


It didn't work. Should that now be taken out?
Dernière édition: il y a 2 ans 10 mois par JamLizzy101. Raison: adding extra info

Connexion ou Créer un compte pour participer à la conversation.

Plus d'informations
il y a 2 ans 10 mois #145505 par LouisGac
yes we update the code, so the link is no more valid.
Remove this line:
github.com/LimeSurvey/LimeSurvey/blob/11..._Application.php#L87
Les utilisateur(s) suivant ont remercié: JamLizzy101

Connexion ou Créer un compte pour participer à la conversation.

Plus d'informations
il y a 2 ans 10 mois #145508 par JamLizzy101
Ok. That definitely had got it working. I can run through the installation now

Connexion ou Créer un compte pour participer à la conversation.

Commencez dès maintenant !

Créez simplement un compte et commencez à utiliser LimeSurvey dès aujourd'hui.

Inscrivez-vous maintenant

Inscrivez-vous à notre Newsletter!