Password issue after migratie 1.92 to 2.0

More
3 years 6 months ago #100389 by tammo
tammo created the topic: Password issue after migratie 1.92 to 2.0
I defined a new (local) install of version 2.0 (130929) and loaded a database from version 1.92 (120920). After loading localhost.myurl/admin the database got upgraded but login is impossible with any of the accounts.

When I use the right password, the system return with a login page, when I use a wrong password the system tells me the password is wrong (obviously).

I have used the password reset method as described in another issue, but to no avail.
www.limesurvey.org/en/forum/installation...admin-password#91707

What setting do I need to change to get this new installation working?

Any help greatly appreciated.

Tammo ter Hark
Tools for Research


Tammo ter Hark at Tools for Research
Proud developers of the TFR Responsive Limesurvey template
toolsforresearch.com/limesurvey-responsive-template

Please Log in to join the conversation.

More
3 years 6 months ago #100395 by Ben_V
Ben_V replied the topic: Password issue after migratie 1.92 to 2.0
Hello,
you may have a look here

Benoît

EM Variables => bit.ly/1TKQyNu | EM Roadmap => bit.ly/1UTrOB4
Last Releases => 2.6x.x goo.gl/ztWfIV | 2.06/2.6.x => bit.ly/1Qv44A1
Demo Surveys => goo.gl/HuR6Xe (already included in /docs/demosurveys)

Please Log in to join the conversation.

More
3 years 6 months ago - 3 years 6 months ago #100396 by tammo
tammo replied the topic: Password issue after migratie 1.92 to 2.0
Hi Benoit,

thank you very much. I did try your suggested solution (before I wrote the forum topic), I even refer to it in my topic.

There are two issues with your solution:
  1. all my users are gone
  2. it did not work, same issue as before: when I try password "password" the login page reappears, when I try another password, I receive an error message saying the password is wrong

Isn't here a way of emptiing the main password and setting it again?


Tammo ter Hark at Tools for Research
Proud developers of the TFR Responsive Limesurvey template
toolsforresearch.com/limesurvey-responsive-template
Last Edit: 3 years 6 months ago by tammo.

Please Log in to join the conversation.

More
3 years 6 months ago #100405 by Ben_V
Ben_V replied the topic: Password issue after migratie 1.92 to 2.0
oups!!!

found this

hope it helps!

Benoît

EM Variables => bit.ly/1TKQyNu | EM Roadmap => bit.ly/1UTrOB4
Last Releases => 2.6x.x goo.gl/ztWfIV | 2.06/2.6.x => bit.ly/1Qv44A1
Demo Surveys => goo.gl/HuR6Xe (already included in /docs/demosurveys)

Please Log in to join the conversation.

More
3 years 6 months ago #100408 by tammo
tammo replied the topic: Password issue after migratie 1.92 to 2.0
Hi Benoit,

thank you for the time you invest in this.

You refer to a solution that is focussed on a previous version.

I think you refer to code that has been transformed into:

elseif ($sStoredPassword !== hash('sha256', $this->password))
{
$this->errorCode = self::ERROR_PASSWORD_INVALID;
}

However, when I comment this part of the code (lines 59-63 in my version) the issue remains, only with every password I receive a new login screen where all fields to use are blank again.

In the topic you mention a reference was made to the PHP-version that is used. I use this on XAMPP with version PHP 5.4.19 and MYSQL 5.5.32.

I use Limesurvey build 130923


Tammo ter Hark at Tools for Research
Proud developers of the TFR Responsive Limesurvey template
toolsforresearch.com/limesurvey-responsive-template

Please Log in to join the conversation.

More
3 years 6 months ago #100409 by tammo
tammo replied the topic: Password issue after migratie 1.92 to 2.0
This is strange, after uncommenting the code I had just commented, it seemd to work. I am in now!

I really do not know what triggered this, maybe your karma...

Greetings from Haarlem, The Netherlands


Tammo ter Hark at Tools for Research
Proud developers of the TFR Responsive Limesurvey template
toolsforresearch.com/limesurvey-responsive-template

Please Log in to join the conversation.

More
3 years 6 months ago #100411 by Ben_V
Ben_V replied the topic: Password issue after migratie 1.92 to 2.0
Good news..
Sometimes LS is like my old volvo 340: strangely broken but never died ;)

Benoît

EM Variables => bit.ly/1TKQyNu | EM Roadmap => bit.ly/1UTrOB4
Last Releases => 2.6x.x goo.gl/ztWfIV | 2.06/2.6.x => bit.ly/1Qv44A1
Demo Surveys => goo.gl/HuR6Xe (already included in /docs/demosurveys)

Please Log in to join the conversation.

Start now!

Just create your account and start using Limesurvey today.

Register now