Couldn't get question SELECT * FROM {{questions}}

More
4 years 10 months ago - 4 years 10 months ago #90978 by Enki
Enki created the topic: Couldn't get question SELECT * FROM {{questions}}
I keep getting the error:

Couldn't get question
SELECT * FROM {{questions}} WHERE qid=6 AND language='en'

When trying to complete the survey.

It's a fresh install on a server running PHP 5.1.2 w/json.

It has 1 survey with two questions that have subquestions with arrays. For example:

Why did you choose X?
It has great services [Agree] [Agree Somewhat] [Disagree Somewhat] [Disagree]
You seem trustworthy [Agree] [Agree Somewhat] [Disagree Somewhat] [Disagree]

Please help. Attached is a screenshot of the survey logic result.
Attachments:
Last Edit: 4 years 10 months ago by Enki.

Please Log in to join the conversation.

More
4 years 10 months ago - 4 years 10 months ago #91057 by mbarz
mbarz replied the topic: Aw: Couldn't get question SELECT * FROM {{questions}}
Hello,

I got the same error:

Couldn't get question
SELECT * FROM {{questions}} WHERE qid=2 AND language='de'


I have nearly the same setup: 1 survey with 2 questions.
My serverconfig is the following:
php 5.1.6 with json 1.2.1 and mysql 5.0.95.
I'm running the newest build V2 130110.

I'm really confused about this problem.
Inserting the first question was no problem. After the second question the question preview was possible one time. After that no preview was possible anymore.

Deleting the affected question fixes the issue, but not my problem because after inserting another question the problem occurs again.
Nevertheless, creating a printable version of the questionnaire is no problem.

Hope someone can help...

Kind regards,

Michael Barz
Last Edit: 4 years 10 months ago by mbarz.

Please Log in to join the conversation.

More
4 years 10 months ago #91063 by c_schmitz
c_schmitz replied the topic: Aw: Couldn't get question SELECT * FROM {{questions}}
Try this patch and report if that solved your problem:
github.com/LimeSurvey/LimeSurvey/commit/...91f716e071babd7312d3

Best regards

Carsten Schmitz
LimeSurvey project leader
The following user(s) said Thank You: mbarz

Please Log in to join the conversation.

More
4 years 10 months ago - 4 years 10 months ago #91064 by mbarz
mbarz replied the topic: Couldn't get question SELECT * FROM {{questions}}
Hello,

thanks for this hint.
The preview works now!

Kind regards,

Michael Barz
Last Edit: 4 years 10 months ago by mbarz.

Please Log in to join the conversation.

More
4 years 10 months ago - 4 years 10 months ago #91149 by Enki
Enki replied the topic: Couldn't get question SELECT * FROM {{questions}}
We're getting close! I'm now getting the error:

Internal Server Error
The table "{{answers}}" for active record class "Answers" cannot be found in the database

Survey logic screenshot: i.imgur.com/t8ike.png
Last Edit: 4 years 10 months ago by Enki.

Please Log in to join the conversation.

Start now!

Just create your account and start using Limesurvey today.

Register now
Join our Newsletter!