Check out the LimeSurvey source code on GitHub!

Wrong language file in use...

More
5 years 1 month ago #70469 by straesso
Hi,

i installed limesurvey some month ago. Base language is German. Backend and Frontend messages / Labels are still displayed in english. What can i do to switch to the german language?

Regards Olaf

Please Log in to join the conversation.

More
5 years 1 month ago #70490 by DenisChenu
Hello,

Can you look at your user preference[*] ?

Denis
* docs.limesurvey.org/First+login+-+Your+u...tions+for+LimeSurvey

Assistance on LimeSurvey forum and LimeSurvey core development are on my free time.
I'm not a LimeSurvey GmbH member, professional service on demand (or search sondages pro).

Please Log in to join the conversation.

More
5 years 1 month ago #70503 by Mazi
1. Which Limesurvey version do you use?

2. Please switch on debug mode by adding the following line to your config.php file:
$debug = '1';

Are there any additional errors reported on top of the page?

3. Please upload a phpinfo file so we can take a look at your server configuration. Just put the following code into a file named phpinfo.php and upload it to your webserver:
< ?php phpinfo(); ? >
(Delete the spaces next to </> when copying the code.)
After uploading please post the link to the file.


Best regards/Beste Grüße,
Dr. Marcel Minke
(Limesurvey Head of Support)
Need Help? We offer professional Limesurvey support
Contact: marcel.minke(at)survey-consulting.com'"

Please Log in to join the conversation.

More
5 years 1 month ago #70517 by straesso

Shnoulle wrote: Can you look at your user preference[*] ?


User preference is German.

Please Log in to join the conversation.

More
5 years 1 month ago #70521 by straesso

Mazi wrote: 1. Which Limesurvey version do you use?

1.85+ (7162)

Mazi wrote: 2. Please switch on debug mode by adding the following line to your config.php file:

$debug = '1';

Are there any additional errors reported on top of the page?


Deprecated: Function eregi() is deprecated in /limesurvey/common.php on line 126
Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /limesurvey/classes/core/sanitize.php on line 209

The second error occurs 11 times!

Mazi wrote: 3. Please upload a phpinfo file so we can take a look at your server configuration.


www.burnout-kelkheim.de/phpinfo

I don't know if it is important, but when i start the template editor i allways receive two error messges:

Failed to copy print_ie_fix_6.css to new template directory
Failed to copy print_ie_fix_all.css to new template directory.

Thank you for your help in advance.

Olaf

Please Log in to join the conversation.

More
5 years 1 month ago #70537 by Mazi
Seems like we have several problems here:

1. You are running a veerryy old version :-)

2. The problem might be related to a buggy PHp version. These translation bugs are long fixed. As a temporary solution try adding "$translationmode=1;" at your config.php file.

3. There are probably some permission problems at your setup as well.

I suppose the translationmode fix will solve your problem, you should still consider an update though.


Best regards/Beste Grüße,
Dr. Marcel Minke
(Limesurvey Head of Support)
Need Help? We offer professional Limesurvey support
Contact: marcel.minke(at)survey-consulting.com'"

Please Log in to join the conversation.

More
5 years 1 month ago #70543 by straesso
@Mazi: Thank you for your help! I will try the temporary solution as soon as possible.

Mazi wrote: I suppose the translationmode fix will solve your problem, you should still consider an update though.


I had lots of problem with the installation / customizing of my current limesurvey version. Thus i'm afraid of installing a new version ;)

Regards Olaf

Please Log in to join the conversation.

More
5 years 1 month ago #70623 by Mazi
For testing you can set up a second system and use a different DB or DB prefix.


Best regards/Beste Grüße,
Dr. Marcel Minke
(Limesurvey Head of Support)
Need Help? We offer professional Limesurvey support
Contact: marcel.minke(at)survey-consulting.com'"

Please Log in to join the conversation.

More
5 years 1 month ago #70630 by straesso

Mazi wrote: For testing you can set up a second system and use a different DB or DB prefix.


That's exactly what i did two days ago. There weren't any problems by going the step from 1.85+ to 1.91+ in the test environment. Last night i did the update on my production system: everything works fine! And the problems with missing permissions are also gone.

Thank you again for your help.

Olaf

Please Log in to join the conversation.

More
5 years 1 month ago #70640 by Mazi

straesso wrote:

Mazi wrote: For testing you can set up a second system and use a different DB or DB prefix.


That's exactly what i did two days ago. There weren't any problems by going the step from 1.85+ to 1.91+ in the test environment. Last night i did the update on my production system: everything works fine! And the problems with missing permissions are also gone.

Thank you again for your help.

Olaf

You're welcome!

If our hints have been helpful and you enjoy limesurvey please consider a donation to the team .
We do all this in our free time and you don't have to pay a penny for this software.

Without your help we can't keep this project alive.


Best regards/Beste Grüße,
Dr. Marcel Minke
(Limesurvey Head of Support)
Need Help? We offer professional Limesurvey support
Contact: marcel.minke(at)survey-consulting.com'"

Please Log in to join the conversation.

Imprint                   Privacy policy         General Terms & Conditions         Revocation information and revocation form