Check out the LimeSurvey source code on GitHub!

First time login gets a 404 at admin/admin.php

More
6 years 2 days ago #55351 by cpcp
Hi,

I have searched this problem but can't find anything similar -suggests I guess I am overlooking something rather basic :blush:


I have re-uploaded the software twice to my server but get the same problem when logging in for the first time (following the delete/renaming of the install directory).

After login I get redirected to admin/admin.php which shows as a 404.

I have tried logging in using $defaultuser and $defaultpass and also using $databaseuser and $databasepass but the same thing happens.

Given I got to this point with no trouble I am assuming that leaving $rootdir at the default is just fine.

Thanks for any ideas :)

Please Log in to join the conversation.

More
6 years 2 days ago #55352 by Mazi
1. Which Limesurvey version are we talking about?

2. Which URL do you use to cal the login screen?

3. What did you set as $rooturl in config.php?

4. Did you touch the file config-defaults.php or copy any settings from there to config.php?


Best regards/Beste Grüße,
Dr. Marcel Minke
(Limesurvey Head of Support)
Need Help? We offer professional Limesurvey support
Contact: marcel.minke(at)survey-consulting.com'"

Please Log in to join the conversation.

More
6 years 2 days ago - 6 years 2 days ago #55358 by cpcp
1. Which Limesurvey version are we talking about?
190plus-build9642-20101214

2. Which URL do you use to cal the login screen?

limesurcey/admin/install/index.php (populate the db)
limesurcey/admin/install/createdb.php
limesurcey/admin/install/admin.php (requests change/delete of "install")
limesurcey/admin/install/admin.php (request user and pass)
then when I hit the login button I get a 404 at
admin/admin.php (note it looks for admin above limesurvey)

3. What did you set as $rooturl in config.php?

$rooturl = "http://{$_SERVER}"


4. Did you touch the file config-defaults.php or copy any settings from there to config.php?

No.


Thanks :)
Last Edit: 6 years 2 days ago by cpcp.

Please Log in to join the conversation.

More
6 years 2 days ago #55362 by Mazi
Can you post the real link you are using when trying to log in at your Limesurvey system?

If that is not possible my first guess would be to change $rooturl to:
$rooturl = "http://{$_SERVER}/limesurvey"

...assumed that you installed Limesurvey into a folder called "limesurvey" so it is available at www .yourdomain.org/limesurvey


Best regards/Beste Grüße,
Dr. Marcel Minke
(Limesurvey Head of Support)
Need Help? We offer professional Limesurvey support
Contact: marcel.minke(at)survey-consulting.com'"

Please Log in to join the conversation.

More
6 years 2 days ago - 6 years 2 days ago #55365 by cpcp
Thanks Mazi, that did it!

I'm still a bit confused though about how the program managed to find the correct directory up until that point but anyway "all's well that ends well"!
Last Edit: 6 years 2 days ago by cpcp.

Please Log in to join the conversation.

More
6 years 1 day ago #55399 by Mazi
You're welcome!

If our hints have been helpful and you enjoy limesurvey please consider a donation to the team .
We do all this in our free time and you don't have to pay a penny for this software.

Without your help we can't keep this project alive.


Best regards/Beste Grüße,
Dr. Marcel Minke
(Limesurvey Head of Support)
Need Help? We offer professional Limesurvey support
Contact: marcel.minke(at)survey-consulting.com'"

Please Log in to join the conversation.

More
5 years 2 months ago #69104 by Heisen
Hi,

I just downloaded limesurvey 1.91+ and installed it locally using xampp. Now I´m having the same problem executing admin.php.

This is my root url as defined in my config.php

$rooturl = "http://{$_SERVER}/limesurvey";

My files are in a sub-directory http://localhost/username/limesurvey . I already tried to change the $rooturl to "http://{$_SERVER}/username/limesurvey", but still I get the same error.

Can anyone help me?

Thanks a lot!

Please Log in to join the conversation.

More
5 years 2 months ago #69105 by holch
What is the structure within the folder "limesurvey"?

Because there must be something wrong with your path. But you installed it sucesfully??

I'm not a LimeSurvey GmbH member. I answer at the LimeSurvey forum in my spare time. No support via private message.
Some helpful links: Manual (EN) | Question Types | Workarounds

Please Log in to join the conversation.

More
5 years 2 months ago - 5 years 2 months ago #69106 by Heisen
Yes, i installed it successfully and i did not change the structure within the limesurvey folder (except changing the name of the install folder after completing the <a href=' www.docs.limesurvey.org/tiki-index.php?p...tions+for+LimeSurvey '>installation</a>, as requested by the program).

I noticed a difference between my $rooturl and cpcp´s:

cpcp´s

$rooturl = "http://{$_SERVERSERVER_NAME[/color]']}/limesurvey"


mine:

$rooturl = "http://{$_SERVERHTTP_HOST[/color]']}/limesurvey";


Why is this? Because I installed on a local host?
Last Edit: 5 years 2 months ago by Heisen.

Please Log in to join the conversation.

More
5 years 2 months ago #69108 by holch
So the folder "admin" can be found directly within the folder "limesurevey"? Like this: "/limesurvey/admin/"?

Sounds fairly strange.

Mine for example ist
$rooturl = "http://{$_SERVER['HTTP_HOST']}/091SL";

So your's should be fine. Were exactly on your computer is the admin folder? Copy the path here. It might be actually a typo somewhere.

What does happen when you call http://localhost/limesurvey ?

I'm not a LimeSurvey GmbH member. I answer at the LimeSurvey forum in my spare time. No support via private message.
Some helpful links: Manual (EN) | Question Types | Workarounds

Please Log in to join the conversation.

More
5 years 2 months ago #69109 by Heisen
you're right, it was just a type error, i forgot just a tiny ~ before the username, now it works and I can login to the admin page

Sorry, i should have taken a closer look from the beginning ...

Please Log in to join the conversation.

More
5 years 2 months ago #69110 by holch
No problem, those things happen quite frequent.

I'm not a LimeSurvey GmbH member. I answer at the LimeSurvey forum in my spare time. No support via private message.
Some helpful links: Manual (EN) | Question Types | Workarounds

Please Log in to join the conversation.

Imprint                   Privacy policy         General Terms & Conditions         Revocation information and revocation form