Check out the LimeSurvey source code on GitHub!

invitation email does not reach participant

More
6 years 3 months ago #49289 by psycho
Hi

I have a problem: Some of my participants do not get the invitaion email with the link to register and fill in the questionnaires. I use a closed survey (no public registration possible). It is independent of the mail account (e.g. some gmail adresses get the email, others do not). I neither get the email that the participants have completed the survey. It seems that there is something wrong in sending back and forward the mails. Does anyone have a clue? Would be very helpful!

Thank you!

Best Yolanda

Please Log in to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #49290 by Mazi
Please check spam folders. Some providers also use blacklisting which might cause problems, too.

If some users receive the emails it doesn't seem to be a misconfiguration.


Best regards/Beste Grüße,
Dr. Marcel Minke
(Limesurvey Head of Support)
Need Help? We offer professional Limesurvey support
Contact: marcel.minke(at)survey-consulting.com'"

Please Log in to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #49293 by psycho
I checked the spam folder. There is nothing in it?! Could there be any other reason??

Thanks Yolanda

Please Log in to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #49303 by holch
It is very difficult to say, why some do receive the email and others not.

As long as there is no error message from the mail server that you are sending the mails to, it is almost impossible to figure out what could cause the problems. Obvioulsy Limesurvey is sending mails out.

Question is, what happens to the other emails? Are they sent or not?

Do they reach the opposite mail server?

Are they rejected by the mail server? Are they rejected by the user?

So you see, there is a lot of stuff that can go wrong.

Which method do you use to sent the emails?

Is there a way to check of any email bounced back?

I'm not a LimeSurvey GmbH member. I answer at the LimeSurvey forum in my spare time. No support via private message.
Some helpful links: Manual (EN) | Question Types | Workarounds

Please Log in to join the conversation.

More
6 years 2 months ago #52418 by afandiphd
I have the same problem.Is about the global setting?. i try to figure out
via email setting : PHP (default), but couldn't find it.

I reckoned that the survey managed by Windows NT couldn't sent invitation email.The apache webserver has not. I have tried on both servers.

Please Log in to join the conversation.

Imprint                   Privacy policy         General Terms & Conditions         Revocation information and revocation form