Welcome, Guest
Username: Password:

TOPIC: Installation problem

Installation problem 6 years 2 months ago #38397

  • vguillemin
  • vguillemin's Avatar
  • Offline
  • Fresh Lemon
  • Posts: 11
  • Thank you received: 1
  • Karma: 0
Hello,

I have finaly download the last version of limesurvey.
The installation was a success but now i have another problem.
When i try to connect with admin account, nothing happened !
I have no error message.
How is it possible ?

Thanks


Vince
The administrator has disabled public write access.

Installation problem 6 years 2 months ago #38443

  • Mazi
  • Mazi's Avatar
  • Offline
  • LimeSurvey Team
  • Posts: 5936
  • Thank you received: 360
  • Karma: 258
1. Please switch on debug mode by adding the following line to your config.php file:
$debug = '1';

Are there any additional errors reported on top of the page?

2. Please check the installation FAQ: docs.limesurvey.org/tiki-index.php?page=...meSurvey#After_Login

Best regards/Beste Grüße,
Dr. Marcel Minke
(Limesurvey Head of Support)
Need Help? We offer professional Limesurvey support
Contact: marcel.minke(at)limesurvey.org'"
The administrator has disabled public write access.

Installation problem 6 years 2 months ago #38511

  • vguillemin
  • vguillemin's Avatar
  • Offline
  • Fresh Lemon
  • Posts: 11
  • Thank you received: 1
  • Karma: 0
Hello,

I have read your instructions and i have put debug = '1' in the config.php.
I try to connect but no message appeared.
I have read your link faq installation and i think my problem is that the limesurvey database is encoded in utf8.
The problem is that AINSI/iso is not available on my database !
How else can I use encoding: AINSI, binary ,....?

Thanks

Vince
The administrator has disabled public write access.

Installation problem 6 years 2 months ago #38581

  • c_schmitz
  • c_schmitz's Avatar
  • Online
  • LimeSurvey Team
  • Posts: 977
  • Thank you received: 133
  • Karma: 97
vguillemin wrote:
Hello,

I have read your link faq installation and i think my problem is that the limesurvey database is encoded in utf8.
The problem is that AINSI/iso is not available on my database !
How else can I use encoding: AINSI, binary ,....?

Thanks

Vince

Vince, the database is supposed to be in UTF-8, so that is not our problem.
Did you check your web server error logs?
Best regards

Carsten Schmitz
LimeSurvey project leader
The administrator has disabled public write access.

Installation problem 6 years 2 months ago #38582

  • vguillemin
  • vguillemin's Avatar
  • Offline
  • Fresh Lemon
  • Posts: 11
  • Thank you received: 1
  • Karma: 0
Hello,

I can't access the log because my site is hosted by infomaniak.
I just opened a ticket for this problem.
I do various tests but without success and I think actually that problem must be at the PHP server.

Thank you

Vince
The administrator has disabled public write access.

Installation problem 6 years 2 months ago #38597

  • Mazi
  • Mazi's Avatar
  • Offline
  • LimeSurvey Team
  • Posts: 5936
  • Thank you received: 360
  • Karma: 258
Please provide feedback if/how you could solve the problem afterwards. Thanks!

Best regards/Beste Grüße,
Dr. Marcel Minke
(Limesurvey Head of Support)
Need Help? We offer professional Limesurvey support
Contact: marcel.minke(at)limesurvey.org'"
The administrator has disabled public write access.

Installation problem 6 years 2 months ago #38628

  • vguillemin
  • vguillemin's Avatar
  • Offline
  • Fresh Lemon
  • Posts: 11
  • Thank you received: 1
  • Karma: 0
No problem, i inform you about that.

Thank you very much

Vince
The administrator has disabled public write access.

Installation problem 6 years 2 months ago #38980

  • vguillemin
  • vguillemin's Avatar
  • Offline
  • Fresh Lemon
  • Posts: 11
  • Thank you received: 1
  • Karma: 0
Hello,

Infomaniak has no solution for my problem.
They say the problem is with the script.
Can you please help me to find a solution.

Thank you

Vincent
The administrator has disabled public write access.

Installation problem 6 years 2 months ago #38991

  • Mazi
  • Mazi's Avatar
  • Offline
  • LimeSurvey Team
  • Posts: 5936
  • Thank you received: 360
  • Karma: 258
Please upload a phpinfo file so we can take a look at your server configuration. Just put the following code into a file named phpinfo.php and upload it to your webserver:
< ?php phpinfo(); ? >
(Delete the spaces next to </> when copying the code.)
After uploading please post the link to the file.

Best regards/Beste Grüße,
Dr. Marcel Minke
(Limesurvey Head of Support)
Need Help? We offer professional Limesurvey support
Contact: marcel.minke(at)limesurvey.org'"
The administrator has disabled public write access.

Installation problem 6 years 2 months ago #39013

  • vguillemin
  • vguillemin's Avatar
  • Offline
  • Fresh Lemon
  • Posts: 11
  • Thank you received: 1
  • Karma: 0
Hello,

The link to see the phpinfo.php is :

imu195.infomaniak.ch/phpinfo.php


Thank you

Vince
The administrator has disabled public write access.

Installation problem 6 years 2 months ago #39015

  • Mazi
  • Mazi's Avatar
  • Offline
  • LimeSurvey Team
  • Posts: 5936
  • Thank you received: 360
  • Karma: 258
The configuration looks a little strange but I can't see anything that might block Limesurvey from running fine.

I have no idea what else might be wrong. We offer advanced, paid support so if you want me to take a deeper look please drop me a note at marcel.minke(at)limesurvey.org and provide FTP login data and a short problem description so I can check the server config etc.

Best regards/Beste Grüße,
Dr. Marcel Minke
(Limesurvey Head of Support)
Need Help? We offer professional Limesurvey support
Contact: marcel.minke(at)limesurvey.org'"
The administrator has disabled public write access.

Installation problem 5 years 6 months ago #51078

  • hama
  • hama's Avatar
  • Offline
  • Fresh Lemon
  • Posts: 4
  • Karma: 0
hi mazi,

did you find a solution via 'paid support' and are you willing to write it down here? For I have the same problem and can't find a (working) solution for it in this forum:
Warning: require(xxxxxxxxxxx/limesurvey/version.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in xxxxxxxxxxxx/public_html/limesurvey/common.php on line 22
 
Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required 'xxxxxxx/limesurvey/version.php' (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in xxxxxxxxxxx/public_html/limesurvey/common.php on line 22

thanks,
hama
The administrator has disabled public write access.

Installation problem 5 years 6 months ago #51143

  • DenisChenu
  • DenisChenu's Avatar
  • Offline
  • Moderator Lime
  • Posts: 8739
  • Thank you received: 1216
  • Karma: 360
Trye to use $rootdir variable u=in config.php, maybe your server don't send the real root dir.

Did you have a file ./version.php in your installation, and what is the web-server user right in this file.

And put a phpinfo file too., use $rootdir = DOCUMENT_ROOT of phpinfo.
The administrator has disabled public write access.

Installation problem 5 years 6 months ago #51399

  • hama
  • hama's Avatar
  • Offline
  • Fresh Lemon
  • Posts: 4
  • Karma: 0
but the directory in the error message is correct. can the $rootdir be the problem anyway?

i have a version.php, but it is only 3 lines long.
The administrator has disabled public write access.

Installation problem 5 years 6 months ago #51409

  • DenisChenu
  • DenisChenu's Avatar
  • Offline
  • Moderator Lime
  • Posts: 8739
  • Thank you received: 1216
  • Karma: 360
I think right in the php file can be bad then.

chmod for GNU/Linux
The administrator has disabled public write access.
Moderators: ITEd
Time to create page: 0.619 seconds