Error saving surveys after using Comfort Update

More
8 months 1 week ago #178173 by HSwebteam
Hello!
I am currently helping someone with their Limesurvey installation.
Last week I used comfort update to update the server and suddenly most surveys will no longer save correctly.

My client uses a few empty questions at the end of the survey as logs in case information in the survey is edited at a later moment. That whole questiongroup is hidden at the end of the survey, as those questions should never be filled out in the survey itself (they are for later data management).

But now every time we finish a survey we get an error message in the admin panel saying not all data could be saved, and an email with the following message:

SQL CODE THAT FAILED:


UPDATE {{survey_921358}} SET `lastpage`=3, `datestamp`='2018-12-11 15:15:38', `ipaddr`='131.211.87.222', `921358X10X135`=NULL, `921358X10X136`=NULL, `921358X10X137`=NULL, `921358X10X138`=NULL, `921358X10X132Ta`=NULL, `921358X10X132Inh`=NULL, `921358X10X132Ns`=NULL, `921358X10X132IV`=NULL, `921358X10X132Ch`=NULL, `921358X10X132Cb`=NULL, `921358X10X132other`=NULL, `921358X10X133`=NULL WHERE ID=24

ERROR MESSAGE:


I am sure the last (hidden) page is the problem. When I remove the entire hidden group there are no problems (apart from no longer having the log files). When I set the questionnaire to Format "all-in one" instead of "group by group" (in general settings) there are no problems either

I have tried every question in that group individually and every single one gives me the error, so I doubt it is an individual question that causes it. It really seems to be the group by itself.

Also: I exported the survey and imported it into another Limesurvey (that was not Comfort Updated recently). There are questionnaires of a similar structure there that do not bug, but this one keeps bugging.
Did Comfort Update change something in the questionnaires themselves?

Does anyone have any idea what might be happening here?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

LimeSurvey Partners
More
8 months 1 week ago #178174 by holch
Basic information missing: Update from which version to which version?

I'm not a LimeSurvey GmbH member. I answer at the LimeSurvey forum in my spare time. No support via private message.
Some helpful links: Manual (EN) | Question Types | Workarounds

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 months 1 week ago #178176 by HSwebteam
Old version, not sure, probably Version 2.58.0+170104

New version: Version 3.15.5+181115

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 months 1 week ago #178179 by holch
So a version upgrade, not just a small update.

Maybe the database structure has changed somehow.

Sometimes it helps to export the survey and import it again. Worth a shot.

I'm not a LimeSurvey GmbH member. I answer at the LimeSurvey forum in my spare time. No support via private message.
Some helpful links: Manual (EN) | Question Types | Workarounds

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 months 1 week ago #178180 by LouisGac
what is the error message? You cut it.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 months 1 week ago #178186 by tpartner

When I set the questionnaire to Format "all-in one" instead of "group by group" (in general settings) there are no problems either

Try disabling AJAX in the survey theme options.

Cheers,
Tony Partner

Solutions, code and workarounds presented in these forums are given without any warranty, implied or otherwise.
Official LimeSurvey Partner - partnersurveys.com

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 months 1 week ago #178262 by HSwebteam

LouisGac wrote: what is the error message? You cut it.



No I did not, there is no error message. Every mail leaves it blank.



I did not realise at the time how big the difference was between the versions, so maybe in between there something got changed drastically enough to corrupt this survey.
I tried importing and exporting it, but it takes the error with it

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 months 1 week ago #178266 by DenisChenu
If the survey is not so big, and export/import in your instance show the same issue : maybe you can send it at our bug report (mantis).

Assistance on LimeSurvey forum and LimeSurvey core development are on my free time.
I'm not a LimeSurvey GmbH member, professional service on demand .
An error happen ? Before make a new topic : remind the Debug mode .

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Start now!

Just create your account and start using Limesurvey today.

Register now
Join our Newsletter!