Local instal

More
8 months 6 days ago #148731 by Geoffroy
Geoffroy created the topic: Local instal
Hello,

I'm trying to install LS with the local package (Xampp) on a new laptop.

After intsllation, I can't launch LS because I have the same message :
Internal Server Error
CDbConnection failed to open the DB connection
An internal error occured while the Web server was processing you request.

Anyone has an idea how to solve this ?
I've tryied to instal it on another computer (also runing with Win10 with the same results).

Please Log in to join the conversation.

More
8 months 6 days ago #148735 by Geoffroy
Geoffroy replied the topic: Local instal
I've already tryied to change the port as mention here
www.zeeronsolutions.com/fix-xampp-apache...ort-80-in-use-issue/
without any success...
(I don't have skype on this computer neither)

Please Log in to join the conversation.

More
8 months 6 days ago #148737 by Ben_V
Ben_V replied the topic: Local instal
Hi,

Did you start the modules in Xampp (Apache & MySQL) before opening LS ?

Have you ever install or used Xampp in the past with other application ?

BTW if your laptop is under Windows10, you may prefer to download & install Wampserver (similar to Xampp) + the standard LS package (last release)....

Benoît

EM Variables => bit.ly/1TKQyNu | EM Roadmap => bit.ly/1UTrOB4
Last Releases => 2.6x.x goo.gl/ztWfIV | 2.06/2.6.x => bit.ly/1Qv44A1
Demo Surveys => goo.gl/HuR6Xe (already included in /docs/demosurveys)

Please Log in to join the conversation.

More
8 months 6 days ago #148738 by Geoffroy
Geoffroy replied the topic: Local instal
I've arlready install the tool on 5 others laptop (runing on previous WIN 10 (not updated) or WIN8). But now I'm strugglling with this new computer (I guess with an updated version of WIN10).

Please Log in to join the conversation.

More
8 months 6 days ago #148739 by Ben_V
Ben_V replied the topic: Local instal
I don't think that your issue is due to any windows update...

You should first check if everything is ok with your xampp install (access a php.info or other php file, try to install wordpress... )

Benoît

EM Variables => bit.ly/1TKQyNu | EM Roadmap => bit.ly/1UTrOB4
Last Releases => 2.6x.x goo.gl/ztWfIV | 2.06/2.6.x => bit.ly/1Qv44A1
Demo Surveys => goo.gl/HuR6Xe (already included in /docs/demosurveys)

Please Log in to join the conversation.

More
8 months 6 days ago #148740 by jacob
jacob replied the topic: Local instal
Did you turned off "World Wide Web Publishing Service" in Windows ? (port 80)

Please Log in to join the conversation.

More
8 months 6 days ago #148743 by Geoffroy
Geoffroy replied the topic: Local instal
I've founded the solution.
I've uninstall Mcafee and now everything works fine !

Please Log in to join the conversation.

More
8 months 6 days ago #148751 by holch
holch replied the topic: Local instal
Uninstalling McAffee is always a good solution. ;-)

I'm not a LimeSurvey GmbH member. I answer at the LimeSurvey forum in my spare time. No support via private message.
Some helpful links: Manual (EN) | Question Types | Workarounds

Please Log in to join the conversation.

Start now!

Just create your account and start using Limesurvey today.

Register now