html entities showing on error message

More
5 years 1 month ago #84862 by chinaski01
chinaski01 created the topic: html entities showing on error message
I have a mandatory multiple choice field with an optional text box for 'other'.

When the form is submitted without choosing any of the choices the error message appears. In this case however the quote around the field name is displaying in it's html entity form:

This question is mandatory. Please check at least one item.
If you choose 'Other:', then please provide a description.

I need to either remove the quotes around Other in the message itself or maybe there is a setting someplace to remove the html entities encoding of the quote string.

Assistance is appreciated.

Please Log in to join the conversation.

More
5 years 1 month ago #85037 by tpartner
tpartner replied the topic: html entities showing on error message
Can you please update to the latest version and retest?

Cheers,
Tony Partner
Solutions, code and workarounds presented in these forums are given without any warranty, implied or otherwise.

Please Log in to join the conversation.

More
5 years 1 month ago #85053 by chinaski01
chinaski01 replied the topic: html entities showing on error message
I'm at the latest release according to the update checker, Version 1.92+ Build 120822.

Please Log in to join the conversation.

More
5 years 1 month ago #85174 by chinaski01
chinaski01 replied the topic: html entities showing on error message
Still seeing this behaviour. Any ideas?

Please Log in to join the conversation.

More
5 years 3 weeks ago #86171 by LemonWrangler
LemonWrangler replied the topic: html entities showing on error message
Hi all,

It seems I have the same problem.

With empty mandatory questions i get, in red, below the question, warnings with untranslated quotes (').
Indicating i need to write something when I choose 'other', which comes out as 'other'
(I use dutch so it actually is: 'Andere:' )

I use version 1.92+ Build 120919

What can i do to narrow down the problem?

Grtz

Please Log in to join the conversation.

More
5 years 2 days ago #86988 by dirkbece
dirkbece replied the topic: html entities showing on error message
I have the same problem, Is there a solution allready to fix this. I use version 1.92+ Build 120919

Please Log in to join the conversation.

More
5 years 2 days ago #87001 by tpartner
tpartner replied the topic: html entities showing on error message
Can you please attach a sample survey?

Cheers,
Tony Partner
Solutions, code and workarounds presented in these forums are given without any warranty, implied or otherwise.

Please Log in to join the conversation.

More
5 years 2 days ago #87008 by dirkbece
dirkbece replied the topic: html entities showing on error message
www.bcinfo.nl/index.php?sid=79446&newtest=Y&lang=nl

use code aaaa to get access

Regards,

Dirk

Please Log in to join the conversation.

More
5 years 2 days ago #87011 by tpartner
tpartner replied the topic: html entities showing on error message
I don't see these warnings. Can you be more specific or give us a shorter survey?

Cheers,
Tony Partner
Solutions, code and workarounds presented in these forums are given without any warranty, implied or otherwise.

Please Log in to join the conversation.

More
5 years 2 days ago - 5 years 2 days ago #87015 by DenisChenu
DenisChenu replied the topic: html entities showing on error message
Yep,

Warnig message aren't shown in this survey.

I supposed you have someting like that:
If you choose &quote;Other :&quote; you must provide a description.

the patch for 2.0 github.com/LimeSurvey/LimeSurvey/commit/...af44bdd62fcc96bbdcbb .

For 1.92, you have to replace string in ./classes/expression/LimeExpressionManager.php and update the mo files.

Denis

Assistance on LimeSurvey forum and LimeSurvey core development are on my free time.
I'm not a LimeSurvey GmbH member, professional service on demand (or search sondages pro).
An error happen ? Before make a new topic : remind the Debug mode .
Last Edit: 5 years 2 days ago by DenisChenu.

Please Log in to join the conversation.

More
5 years 2 days ago #87020 by dirkbece
dirkbece replied the topic: html entities showing on error message
./classes/expression/LimeExpressionManager.php
That code is 7000 lines.
Can you be a little more precise where i have to look and what i have to change?

Is there no patch for this version?

Regards,

Dirk

Please Log in to join the conversation.

More
4 years 11 months ago #88055 by suthex
suthex replied the topic: html entities showing on error message
Hi Dirk,

Did you ever get a reasonable answer as to where/how to change limesurvey/classes/expressions/LimeExpressionManager.php?

I have been trying to debug where my

If you choose 'Other:', then please provide a description

is coming from ... but damned if I can wrestle this one to the ground.

Much appreciated.
Doug

Please Log in to join the conversation.

More
4 years 11 months ago #88058 by c_schmitz
c_schmitz replied the topic: html entities showing on error message
The patch to fix this is this one:

github.com/LimeSurvey/LimeSurvey/commit/...e100508daa0e56a806b9

Just do the changes for the gT function in 1.92+.

Best regards

Carsten Schmitz
LimeSurvey project leader

Please Log in to join the conversation.

Start now!

Just create your account and start using Limesurvey today.

Register now