Issue when starting automatically a survey

More
5 years 5 months ago - 5 years 5 months ago #80898 by bobbox
bobbox created the topic: Issue when starting automatically a survey
Hello,

My survey is tested and ready to go online.
I set a start date and an end date as in the picture below (sorry, it's italian, but I think it's easy to understand):


but when the time has come, nothing happened and the survey didn't start. I had to start it manually.

The server settings seems to be ok so that there are no differences between server time and client time.



PHP info says that calendar is activated.

Is anyone having the same issue? Do I have to check some other server settings?

It sounds strange, because it worked when older versions of limesurvey were used.

Many thanks for your support
Last Edit: 5 years 5 months ago by bobbox.

Please Log in to join the conversation.

More
5 years 5 months ago #80902 by DenisChenu
DenisChenu replied the topic: Issue when starting automatically a survey
Just quick.

Your survey is activated ?

Denis

Assistance on LimeSurvey forum and LimeSurvey core development are on my free time.
I'm not a LimeSurvey GmbH member, professional service on demand (or search sondages pro).
An error happen ? Before make a new topic : remind the Debug mode .

Please Log in to join the conversation.

More
5 years 5 months ago #80906 by bobbox
bobbox replied the topic: Issue when starting automatically a survey

DenisChenu wrote: Just quick.

Your survey is activated ?

Denis


at the moment yes. I had to start the survey for a project at 9:30 today (local time), but I did it manually, because the settings (start date and hour) I saved (9:30) in the system did nothing.
At 9:35 the survey was displayed as inactive despite the start date saved in survey settings.

Please Log in to join the conversation.

More
5 years 5 months ago #80908 by DenisChenu
DenisChenu replied the topic: Issue when starting automatically a survey
Hello,

Start date/time work only for activated survey.

You have to activate survey, set a start date/time.

Then user can have access only when start date/time is come.

Denis

Assistance on LimeSurvey forum and LimeSurvey core development are on my free time.
I'm not a LimeSurvey GmbH member, professional service on demand (or search sondages pro).
An error happen ? Before make a new topic : remind the Debug mode .

Please Log in to join the conversation.

More
5 years 5 months ago #80913 by bobbox
bobbox replied the topic: Issue when starting automatically a survey

DenisChenu wrote: Hello,

Start date/time work only for activated survey.

You have to activate survey, set a start date/time.

Then user can have access only when start date/time is come.

Denis


Many thanks for your reply.
Just tested and it works following the process you described.

Please Log in to join the conversation.

Start now!

Just create your account and start using Limesurvey today.

Register now
Join our Newsletter!