Check out the LimeSurvey source code on GitHub!
Welcome, Guest
Username: Password:
  • Page:
  • 1
  • 2

TOPIC: I can't show question numbers or codes ?

I can't show question numbers or codes ? 5 years 3 months ago #61321

  • tpartner
  • tpartner's Avatar
  • Offline
  • LimeSurvey Team
  • Posts: 6239
  • Thank you received: 1383
  • Karma: 539
I'm not sure I'm the right guy to help you with updating. I'm more of a client-side (front end) guy that a server expert.
Cheers,
Tony Partner

Solutions, code and workarounds presented in these forums are given without any warranty, implied or otherwise.
The administrator has disabled public write access.

I can't show question numbers or codes ? 5 years 3 months ago #61322

  • persmash
  • persmash's Avatar
  • Offline
  • Fresh Lemon
  • Posts: 12
  • Karma: 0
One more question:
I've copied of default template and now I'm working on copy_of_default template. But I can't find its folder on templates folder. Is it same as default?
The administrator has disabled public write access.

I can't show question numbers or codes ? 5 years 3 months ago #61323

  • persmash
  • persmash's Avatar
  • Offline
  • Fresh Lemon
  • Posts: 12
  • Karma: 0
I'm sending a screenshot with another problem as I mentioned in first message...
Build number that I use is the latest one. What is this update message about?
Attachments:
Last Edit: 5 years 3 months ago by persmash.
The administrator has disabled public write access.

I can't show question numbers or codes ? 5 years 3 months ago #61324

  • tpartner
  • tpartner's Avatar
  • Offline
  • LimeSurvey Team
  • Posts: 6239
  • Thank you received: 1383
  • Karma: 539
Your template should be in the /upload/templates directory.
Cheers,
Tony Partner

Solutions, code and workarounds presented in these forums are given without any warranty, implied or otherwise.
The administrator has disabled public write access.

I can't show question numbers or codes ? 5 years 3 months ago #61325

  • persmash
  • persmash's Avatar
  • Offline
  • Fresh Lemon
  • Posts: 12
  • Karma: 0
Thank you. I found my template folder. Now how can I fix this "update available error"? And one more thing I can't use ComfortUpdate never. The server is always busy...
The administrator has disabled public write access.

I can't show question numbers or codes ? 5 years 3 months ago #61326

  • holch
  • holch's Avatar
  • Offline
  • LimeSurvey Team
  • Posts: 5112
  • Thank you received: 756
  • Karma: 227
It is probably not the server that is busy, but your server that doesn't have enough memory for the comfort update. So far I never had problems with the comfort update due to the server being unavailable. But when your memory limit is too small, the update won't work, because the script needs more memory.

What is the exact error message that you receive?
Have a look at the manual! It is a really valuable source for information. Here some helpful links:
Manual (EN) | Question Types | Question Attributes | Workarounds

If you found this answer helpful and it saved you some time please consider a donation to the project to keep Limesurvey going!
The administrator has disabled public write access.

I can't show question numbers or codes ? 5 years 3 months ago #61327

  • persmash
  • persmash's Avatar
  • Offline
  • Fresh Lemon
  • Posts: 12
  • Karma: 0
Update server busy

The update server is currently busy. This usually happens when the update files for a new version are being prepared.

Please be patient and try again in about 10 minutes.
The administrator has disabled public write access.

I can't show question numbers or codes ? 5 years 3 months ago #61328

  • holch
  • holch's Avatar
  • Offline
  • LimeSurvey Team
  • Posts: 5112
  • Thank you received: 756
  • Karma: 227
Hmm, OK, this sounds more like a problem with the update server, you are right. Or it might be a connection problem.

Is your server installed locally (within your local network) and for example behind a firewall?

So far I had never problems like this. That is why I am a little surprised.
Have a look at the manual! It is a really valuable source for information. Here some helpful links:
Manual (EN) | Question Types | Question Attributes | Workarounds

If you found this answer helpful and it saved you some time please consider a donation to the project to keep Limesurvey going!
Last Edit: 5 years 3 months ago by holch.
The administrator has disabled public write access.

I can't show question numbers or codes ? 4 years 5 months ago #77802

  • frisket
  • frisket's Avatar
  • Offline
  • Junior Lime
  • Posts: 28
  • Karma: 0
I am getting the exact same error message:

The update server is currently busy. This usually happens when the update files for a new version are being prepared.

This is while trying to update to 1.92+(120325)

It's been like this all day. Is something really wrong?
The administrator has disabled public write access.

I can't show question numbers or codes ? 1 year 9 months ago #114087

  • zer0mode
  • zer0mode's Avatar
  • Offline
  • Junior Lime
  • Posts: 20
  • Karma: 0
tpartner wrote:
Cool.

For other users - question.pstpl must contain the {QUESTION_NUMBER} and/or {QUESTION_CODE} placeholders.

Hi, this is my question.pstpl, but the question numbers don't appear at all. I'm using the default template on limesurvey hosting service.
<div {QUESTION_ESSENTIALS} class="{QUESTION_CLASS}{QUESTION_MAN_CLASS}{QUESTION_INPUT_ERROR_CLASS}">
    <table class="question-wrapper">
        <tr>
            <td class="questiontext">
                <span class="asterisk">{QUESTION_MANDATORY}</span><span class="qnumcode">{QUESTION_NUMBER} {QUESTION_CODE} </span>{QUESTION_TEXT}<br /><span class="questionhelp">{QUESTION_HELP}</span>
                {QUESTION_MAN_MESSAGE}
                {QUESTION_VALID_MESSAGE}
                {QUESTION_FILE_VALID_MESSAGE}
            </td>
        </tr>
        <tr>
            <td class="answer">
                {ANSWER}
            </td>
        </tr>
        <tr>
            <td class="survey-question-help">
                {QUESTIONHELP}
            </td>
        </tr>
    </table>
</div>

I tried to use Show question number only and Show both in general settings - "Show question number and/or question code"
The administrator has disabled public write access.

I can't show question numbers or codes ? 1 year 9 months ago #114089

  • tpartner
  • tpartner's Avatar
  • Offline
  • LimeSurvey Team
  • Posts: 6239
  • Thank you received: 1383
  • Karma: 539
Using those settings and that template, it should work. Can you activate a test survey?
Cheers,
Tony Partner

Solutions, code and workarounds presented in these forums are given without any warranty, implied or otherwise.
The administrator has disabled public write access.

I can't show question numbers or codes ? 1 year 9 months ago #114100

  • zer0mode
  • zer0mode's Avatar
  • Offline
  • Junior Lime
  • Posts: 20
  • Karma: 0
It works. First I though the reason are the scripts integrated in some of the questions, but in fact I confused the general settings and the survey settings.


This brings another issue. Certain questions in the survey attached are "customised" - they have one or two following questions integrated as columns and therefore their question numbers appear in columns, whereas they shouldn't. Furthermore, all the question numbering down the line messes up because of this.



The simplest solution would be to mark those integrated questions with a help of javascript as "non relevant for question numbering" I suppose. I have no idea how the script would look like.

Another option would be to correct already used script so a question would be copied/transferred in the column of a previous question by leaving out the "th" definition, that is to say the question name. But I think the question itself would be still counted as any other regular question so it's not really a solution.

A sample survey is attached, the scripts used for tailoring are included.


And something else appeared: in certain questions a new line is created right behind the question number.





File Attachment:

File Name: limesurvey...4165.lss
File Size:122 KB


I hope all this makes sense.
Last Edit: 1 year 9 months ago by zer0mode. Reason: few grammar corrections
The administrator has disabled public write access.

I can't show question numbers or codes ? 1 year 9 months ago #114148

  • zer0mode
  • zer0mode's Avatar
  • Offline
  • Junior Lime
  • Posts: 20
  • Karma: 0
Concerning the new line after a question number the problem were whitespace characters which appeared out of nowhere inside the paragraph tags. So instead:
<p>
	My question</p>
should be:
My question

Maybe this has something to do with the option "Hide tip" in the question advanced settings. However, if that happens deleting everything around the question text (including the <p> tags) will help.
The administrator has disabled public write access.

I can't show question numbers or codes ? 1 year 9 months ago #114156

  • tpartner
  • tpartner's Avatar
  • Offline
  • LimeSurvey Team
  • Posts: 6239
  • Thank you received: 1383
  • Karma: 539
Can you activate a test survey?
Cheers,
Tony Partner

Solutions, code and workarounds presented in these forums are given without any warranty, implied or otherwise.
The administrator has disabled public write access.

I can't show question numbers or codes ? 1 year 9 months ago #114158

  • zer0mode
  • zer0mode's Avatar
  • Offline
  • Junior Lime
  • Posts: 20
  • Karma: 0
The link to the test survey. It's similar to the .lss I posted in my last post.
The administrator has disabled public write access.
  • Page:
  • 1
  • 2
Moderators: ITEd
Time to create page: 0.359 seconds
Imprint                   Data Protection Statement                  Revocation information and revocation form