Check out the LimeSurvey source code on GitHub!

Correct syntax for End URL Parameters

More
6 years 1 month ago #54950 by EricLomm
Hello,

I am trying to pass a parameter from a survey I have created in LimeSurvey to an external page. I have looked at item 9 under the "Presentation & Navigation" section of the "Creating a New Survey" page Creating a new Survey

However based on what is in this section of the manual I have not been able to find the correct syntax. I have tried the following variations:

http://../../testLime.asp?RowID=INSERTANS:19911X3X66

http://../../testLime.asp?RowID={INSERTANS:19911X3X66}

http://../../testLime.asp?RowID=19911X3X66

http://../../testLime.asp?RowID={19911X3X66}

However in all of these cases instead of getting the value in the field as I would like, I am getting the value after the "=" as though that were the parameter. It is not the value, that should be the {SGQA} identifier.

Where can I find an example that show how passing the field value as a parameter should be done?

Please Log in to join the conversation.

More
6 years 1 month ago #54955 by paulfiner
Hi

Your second example is the correct syntax to use or at least is exactly how I used it successfully to send a value to another site after survey completion.

What version of LimeSurvey are you using?

Please Log in to join the conversation.

More
6 years 1 month ago #54981 by EricLomm
Based on your pointing out the correct syntax I was able to figure out what the problem is there. I have that information working correctly.

I have now run across another question relating to how we would like to setup using the end URL's.

Our goal with using the end URL is to update a table on an external website to disable the link users of the external will have to the survey. If the end users click on the end URL link things will work correctly.

However, the concern we have now is how can we update the external website if after submitting the survey the end users close the window instead of clicking on the link back to our site?

Is the some way we could setup so the when the user clicks the submit button on the survey we can send a message to the external website?

Please Log in to join the conversation.

More
6 years 1 month ago #54984 by tpartner
You can "Automatically load URL when survey complete" but the end page will be bypassed.

Cheers,
Tony Partner

Solutions, code and workarounds presented in these forums are given without any warranty, implied or otherwise.

Please Log in to join the conversation.

More
5 years 8 months ago #61495 by todernst
Hi,
I am encountering the first issue you described above. I am using the correct syntax but cannot pass through the value at the end url. Instead I get the exact phrase after the =. The odd thing is that the urls are working for my quota re-directs.

Will you let me know what you did to resolve your first issue.

Thanks in advance.
-Todd

Please Log in to join the conversation.

More
5 years 8 months ago #61537 by LS_fan
Dear all,

we have the same problem. It was working perfectly when using Version 1.90, after the update to version 1.91 (yesterday) the identifier in the endlink is not working anymore (only in the endlink, within the question section it is working properly).

Does anyone have a solution for this problem?

It seems that other people have the same problem, when you have a look at the views of this post...

Cheers,
Tim

Please Log in to join the conversation.

Imprint                   Privacy policy         General Terms & Conditions         Revocation information and revocation form