QuestionEditor doesn't load (several error in console)

Mehr
1 Monat 2 Wochen her - 1 Monat 2 Wochen her #194079 von santics
Hi :cheer: ,

It is the first time I work with LimeSurvey. I installed it last week, therefore it's a clean installation, and after making a change in my 'PHP.ini' I got it to "work" under SQL Server.

I put "work" in quotes because I have some errors (save button doesn't appear on certain screens, the application is frozen when I try to see the list of questions in a survey, the QuestionEditor doesn't load, etc...) that don't let me use the application at all.

The error for which the list of questions was not shown was due to a bad SQL syntax that I solved by modifying the source code to stop using the word GROUP as a table name, because it's a keyword in T-SQL.

But the error for which the QuestionEditor is not shown is difficult for me to solve.

I've tried with all the internet browsers I know (Internet Explorer, Edge, Chrome, Firefox...). None of them shows the QuestionEditor.
I tried to update the version of LimeSurvey (4.1.5) but it hasn’t worked.

Every time I try to load the question editor, several errors/warning appear in the console:
1.- Warning: PJAX -> No JSON found. If you expected it there was an error (---> sometines appears, sometimes don't)
2.- Error: Uncaught SyntaxError: Unexpected token ';' (---> this one always appears)
When I click on the error link, this appears:
[]
<script>
    window.QuestionEditData = {"surveyid": []
    window.aStructureArray = ;
    window.aQuestionTypes = {"1":{"code":"1" []
</script>
[]
3.- Error: Uncaught CKEditorError: ckeditor-duplicated-modules: Some CKEditor 5 modules are duplicated. (--->sometimes appears, sometimes don't)

Do you think that all these errors I'm having are related to using SQL Server?
Should I use MySQL to avoid inconvenience?

Thank you so much :)

NOTE: In addition to not loading the question editor, the top Edit button is also not loaded
Attachment screenshot of errors and screen:
Anhänge:
Letzte Änderung: 1 Monat 2 Wochen her von santics.

Bitte Anmelden oder Registrieren um der Konversation beizutreten.

LimeSurvey Partners
Mehr
1 Monat 2 Wochen her - 1 Monat 2 Wochen her #194081 von santics
My installation:
· Windows Server 2012
· Internet Information Services (IIS)
· PHP 7.2.11
· Sql Server 2012
· LimeSurvey 4.1.5
Letzte Änderung: 1 Monat 2 Wochen her von santics.

Bitte Anmelden oder Registrieren um der Konversation beizutreten.

Mehr
1 Monat 2 Wochen her - 1 Monat 2 Wochen her #194108 von DenisChenu

santics schrieb: My installation:
· Windows Server 2012
· Internet Information Services (IIS)
· PHP 7.2.11
· Sql Server 2012
· LimeSurvey 4.1.5

My opinion about SQL server + IIS and 4.X version ? Must use with care ...

Best solution :
Setup a LTS version : www.limesurvey.org/lts-releases-download for production

Keep the 4.X version to report issue : www.limesurvey.org/community/bug-tracker

Assistance on LimeSurvey forum and LimeSurvey core development are on my free time.
I'm not a LimeSurvey GmbH member, professional service on demand , plugin development .
An error happen ? Before make a new topic : remind the Debug mode .
Letzte Änderung: 1 Monat 2 Wochen her von DenisChenu.
Folgende Benutzer bedankten sich: santics

Bitte Anmelden oder Registrieren um der Konversation beizutreten.

Mehr
1 Monat 2 Wochen her #194113 von santics
ok, I'll try the LTS version. Although I would've liked to fix this mistake, if possible.

Thank you very much for your reply.

Bitte Anmelden oder Registrieren um der Konversation beizutreten.

Mehr
1 Monat 2 Wochen her #194114 von DenisChenu

DenisChenu schrieb: ....
Keep the 4.X version to report issue : www.limesurvey.org/community/bug-tracker

And if you already fix some issue about SQL : pull request are welcome.

Assistance on LimeSurvey forum and LimeSurvey core development are on my free time.
I'm not a LimeSurvey GmbH member, professional service on demand , plugin development .
An error happen ? Before make a new topic : remind the Debug mode .

Bitte Anmelden oder Registrieren um der Konversation beizutreten.

Mehr
1 Monat 2 Wochen her #194226 von ollehar
In LS4, please enable debug = 2 in application/config/config.php and try again. Paste the entire error message here. You can also check the response from each Ajax quest in the network tab.

Bitte Anmelden oder Registrieren um der Konversation beizutreten.

Mehr
1 Monat 2 Wochen her #194229 von santics
Hi ollehar,
I already installed the LTS version, it works perfect, so I'll work with this version.

Thank you very much for your help

Anyway before that I tried to change debug to 2 in config.php and I didn't get any new error message.

Bitte Anmelden oder Registrieren um der Konversation beizutreten.

Mehr
1 Monat 2 Wochen her #194236 von DenisChenu
@santics : if you don't report nthe issue : we can not fix it.
Then when 3.X are deprecated or you need a 4.X function : it's not ready.



You already write

The error for which the list of questions was not shown was due to a bad SQL syntax that I solved by modifying the source code to stop using the word GROUP as a table name, because it's a keyword in T-SQL.

Dis this issue are reported ? Did this issue was fixed ?

Assistance on LimeSurvey forum and LimeSurvey core development are on my free time.
I'm not a LimeSurvey GmbH member, professional service on demand , plugin development .
An error happen ? Before make a new topic : remind the Debug mode .

Bitte Anmelden oder Registrieren um der Konversation beizutreten.

Mehr
1 Monat 2 Wochen her #194244 von santics

Bitte Anmelden oder Registrieren um der Konversation beizutreten.

Mehr
1 Monat 2 Wochen her #194251 von ollehar

Bitte Anmelden oder Registrieren um der Konversation beizutreten.

Jetzt loslegen!

Melden Sie sich jetzt an, und erstellen Sie in wenigen Minuten Ihre erste Umfrage.

Account einrichten

Abonnieren Sie unseren Newsletter

Abonnieren Sie unseren Newsletter für alle Neuigkeiten rund um LimeSurvey
captcha