Survey submission is excruciatingly slow

Mehr
9 Monate 2 Wochen her #173336 von jnuneziglesias
Hi all,

I'm having trouble with a survey instance I've installed on a VM. Everything is working great, but when I (or users) click "Submit", there is a good 10s+ pause until the confirmation page is shown. (Until then, it just scrolls to the top, which seems "broken".) I am using local MySQL as a backend.

1) any idea why this would be this slow?
2) is there any way to have a splash page, like the typical "don't press the back button" pages on some payment processors?

Thanks!

Juan.

Bitte Anmelden oder Registrieren um der Konversation beizutreten.

LimeSurvey Partners
Mehr
9 Monate 2 Wochen her #173344 von tpartner
Have a look at this post which describes how to implement a modal spinner when clicking "Submit" - www.limesurvey.org/forum/design-issues/1...e-immediately#172405

Cheers,
Tony Partner

Solutions, code and workarounds presented in these forums are given without any warranty, implied or otherwise.
Official LimeSurvey Partner - partnersurveys.com

Bitte Anmelden oder Registrieren um der Konversation beizutreten.

Mehr
9 Monate 2 Wochen her #173347 von jelo

jnuneziglesias schrieb: 1) any idea why this would be this slow?

Sounds more like an issue with your hosting environment.
Is the survey with a group by group or an all in one display mode?

Create a one question survey and check again. Is the submit lag issue the same?

The meaning of the word "stable" for users
www.limesurvey.org/forum/development/117...ord-stable-for-users

Bitte Anmelden oder Registrieren um der Konversation beizutreten.

Mehr
9 Monate 2 Wochen her #173351 von jnuneziglesias
Thanks Tony! Just a quick Q, I added that code to a file custom.js under themes/survey/fruity/scripts/custom.js, (I'm using the fruity theme in my survey), but don't get a spinner. The file permissions are root/root, same as the (template custom.js file in the vanilla theme. Any ideas?

Bitte Anmelden oder Registrieren um der Konversation beizutreten.

Mehr
9 Monate 2 Wochen her #173352 von jnuneziglesias
@jelo

> Create a one question survey and check again. Is the submit lag issue the same?

Good suggestion, thanks! I don't have time to try it now but will in the morning.

Bitte Anmelden oder Registrieren um der Konversation beizutreten.

Mehr
9 Monate 2 Wochen her #173355 von tpartner
You should extend that theme and only modify files in the extended theme. You may need to reset the assets.

Cheers,
Tony Partner

Solutions, code and workarounds presented in these forums are given without any warranty, implied or otherwise.
Official LimeSurvey Partner - partnersurveys.com

Bitte Anmelden oder Registrieren um der Konversation beizutreten.

Mehr
9 Monate 2 Wochen her #173373 von jnuneziglesias
@jelo

I tried the test survey and it took a long time also. I'm not really sure what that means though!

Bitte Anmelden oder Registrieren um der Konversation beizutreten.

Mehr
9 Monate 2 Wochen her #173374 von jnuneziglesias
@tpartner Ah, sure. However my hack above *should* have worked, shouldn't it? Despite the poor practice? I don't understand what "reset the assets" means here.

Bitte Anmelden oder Registrieren um der Konversation beizutreten.

Mehr
9 Monate 2 Wochen her - 9 Monate 2 Wochen her #173380 von tpartner
The assets manager may not have reset the files in the /tmp directory. You should see a reset button for each theme in the themes screen.

Failing that, you can set debug =1 in /application/config/config.php. This will bypass the assets manager so all files are loaded from the theme directory.

Cheers,
Tony Partner

Solutions, code and workarounds presented in these forums are given without any warranty, implied or otherwise.
Official LimeSurvey Partner - partnersurveys.com
Letzte Änderung: 9 Monate 2 Wochen her von tpartner.

Bitte Anmelden oder Registrieren um der Konversation beizutreten.

Mehr
9 Monate 2 Wochen her - 9 Monate 2 Wochen her #173400 von jelo

jnuneziglesias schrieb: I tried the test survey and it took a long time also. I'm not really sure what that means though!

Ok, what version of LimeSurvey is used.
Look at the bottom to see the version. Depending on your version you can click on the version and a window with additional infos about your LimeSurvey installation is displayed.

To me this looks like a hosting environment issue. VM setup (what technology is used?) might has an I/O issue.

The meaning of the word "stable" for users
www.limesurvey.org/forum/development/117...ord-stable-for-users
Letzte Änderung: 9 Monate 2 Wochen her von jelo.

Bitte Anmelden oder Registrieren um der Konversation beizutreten.

Mehr
9 Monate 2 Wochen her #173404 von jnuneziglesias
Thanks everyone for your help!

@tpartner, resetting the assets appears to have changed the behavior for the better. Now the browser appears to be loading the next page after hitting "submit", rather than just sending me back to the top of the survey. So, as far as I'm concerned, it's usable now. Thank you!

@jelo, the version is Version 3.14.5+180815. The dokuwiki site running on the same VM is fast enough, so it doesn't seem to be some Apache issue, for example. However now that the waiting time looks like regular browser load time, I'm happy enough not to pursue this further.

If anyone is motivated enough to actually figure out what's going on, I'm happy to discuss more in private. Thanks again!

Bitte Anmelden oder Registrieren um der Konversation beizutreten.

Jetzt loslegen!

Melden Sie sich jetzt an, und erstellen Sie in wenigen Minuten Ihre erste Umfrage.

Account einrichten

Abonnieren Sie unseren Newsletter

Abonnieren Sie unseren Newsletter für alle Neuigkeiten rund um LimeSurvey
captcha