Shibboleth not showing

More
3 months 1 week ago #190880 by geraldC
Hi there,

I'm currently trying to use the shibboleth plugin from :
www.limesurvey.org/limestore/extensionde...urvey-shibbolethauth

The Shibboleth plugin appears correctly on the plugin page and I can activate it :


but It doesn't appear in the list on the login page :


Did I miss something in the installation ?

Thanks for your help
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

LimeSurvey Partners
More
3 months 1 week ago #190881 by jelo
Replied by jelo on topic Shibboleth not showing
I'm not using the plugin, but why do you expect change in the GUI of LimeSurvey?
Is that needed? The plugin GITHUB page is not indicating that.
github.com/atlet/LimeSurvey-ShibbolethAuth

The meaning of the word "stable" for users
www.limesurvey.org/forum/development/117...ord-stable-for-users

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
3 months 1 week ago #190883 by geraldC
Replied by geraldC on topic Shibboleth not showing
I ´m not sure I understand your remark, but since the limesurvey login page lists the available login methods, I expect that Shib appears on that page. I ´m wrong ?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
3 months 1 week ago #190939 by DenisChenu
Replied by DenisChenu on topic Shibboleth not showing
In my opinion : it can not be in dropdown, but must have a link to authenticate.

Assistance on LimeSurvey forum and LimeSurvey core development are on my free time.
I'm not a LimeSurvey GmbH member, professional service on demand , plugin development .
An error happen ? Before make a new topic : remind the Debug mode .

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
3 months 1 week ago #190949 by jelo
Replied by jelo on topic Shibboleth not showing

geraldC wrote: I ´m not sure I understand your remark, but since the limesurvey login page lists the available login methods, I expect that Shib appears on that page. I ´m wrong ?

You should ask the plugin author. The plugin has not to follow the GUI of LimeSurvey. I wouldn't expect an appearance in the GUI from what I see.

The meaning of the word "stable" for users
www.limesurvey.org/forum/development/117...ord-stable-for-users

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
3 months 1 week ago #190958 by geraldC
Replied by geraldC on topic Shibboleth not showing
You are right, Denis. Adding the configuration for Shibboleth in Apache asks there for a login. Thanks for your help.

However, I'm still stuck :
After being authenticated correctly through shibboleth, I get the standard LimeSurvey login page. But the credentials I use (either LDAP or LimeSurvey Internal Database) doesn't work.
LimeSurvey keeps asking me username and password.

Any suggestions ?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
3 months 1 week ago #190991 by DenisChenu
Replied by DenisChenu on topic Shibboleth not showing
If you access with your login : did your login name exist in LimeSurvey ?
Did you check «autocreate user» ?

etc …

Assistance on LimeSurvey forum and LimeSurvey core development are on my free time.
I'm not a LimeSurvey GmbH member, professional service on demand , plugin development .
An error happen ? Before make a new topic : remind the Debug mode .

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
3 months 1 day ago #191264 by geraldC
Replied by geraldC on topic Shibboleth not showing
Thanks for the reply.
I'm now currently able to login (and create a user automatically) using Shibboleth. However, I still have this problem :
To be able to login with Shibboleth, I've modified the file ShibbolethAuth.php by commenting out the 3 following lines :
// if ($identity->plugin != 'ShibbolethAuth')
// {
// return;
// }
If these lines are not commented out, I can't login (either with a valid internal database username or a valid LDAP user).

This is weird. Is this a configuration problem ? Any ideas ?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
3 months 2 hours ago #191306 by DenisChenu
Replied by DenisChenu on topic Shibboleth not showing

geraldC wrote: This is weird. Is this a configuration problem ? Any ideas ?

Maybe a code issue , maybe a lack of event system somewhere or a LS issue …

Must track down adding some debug in the plugin …

Start by die($identity->plugin)

Assistance on LimeSurvey forum and LimeSurvey core development are on my free time.
I'm not a LimeSurvey GmbH member, professional service on demand , plugin development .
An error happen ? Before make a new topic : remind the Debug mode .

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Start now!

Just create your account and start using Limesurvey today.

Register now
Join our Newsletter!