Question Type Array, run time error on answer options with variables

More
3 years 2 months ago #107442 by Bart01
Bart01 created the topic: Question Type Array, run time error on answer options with variables
This question ran fine in release 1.92.
After upgrade to 2.05, when running the survey, it gaves an error.

However,
running the QA logic file gives no error (see attachment)
also, previewing the question does not give an error. (see attachment)

First attachment shows the error when running the survey question.
Attachments:

Please Log in to join the conversation.

More
3 years 2 months ago #107452 by holch
holch replied the topic: Question Type Array, run time error on answer options with variables
I see that you are on LimeSurvey Professional (previously LimeService). They have a specific support there. As it is their server, they probably know better what is going on.

I'm not a LimeSurvey GmbH member. I answer at the LimeSurvey forum in my spare time. No support via private message.
Some helpful links: Manual (EN) | Question Types | Workarounds

Please Log in to join the conversation.

More
3 years 2 months ago #107457 by DenisChenu
DenisChenu replied the topic: Question Type Array, run time error on answer options with variables
HI,

Seems there are some update to do when updating from 1.92.
1st : Update each question text, go to source and set ' to ' (or replace with ")
2nd : NEVER use = for a condition, use == : manual.limesurvey.org/Expression_Manager...t_Operator_.28.3D.29

Assistance on LimeSurvey forum and LimeSurvey core development are on my free time.
I'm not a LimeSurvey GmbH member, professional service on demand (or search sondages pro).
An error happen ? Before make a new topic : remind the Debug mode .

Please Log in to join the conversation.

More
3 years 2 months ago #107472 by Bart01
Bart01 replied the topic: Question Type Array, run time error on answer options with variables
I was not succesful in fixing this issue.
I tried regular editing, pop-up editor Html plain and pop-up HTML editor within in "code modus".
All with the same result: no errors in QA Logic file, but errors during run-time.
Indeed, system detects the HTML-code for ': & # 039.
But even though I delete manually the original ' with a new ': no success.

Perhaps something within the settings: disable inline HTML-editor???
Or: can I use a plain editor externally and then copy plain code to the editor?
Can I use an external editor, and change the code to UTF-8, or something?
Is there a way to look "under water" if the HTML-code is being used, before testing
(testing is cumbersome, since I have to go to bunch of questions before I arrive at the question with the troubled code).

Could export and import solve the problem?

Please Log in to join the conversation.

More
3 years 2 months ago #107475 by Bart01
Bart01 replied the topic: Question Type Array, run time error on answer options with variables
Also, some more input.

I copied the question.
I change the question type from Array to Array (Text).
Now the problem doesn't appear.

If I change the new (copied) question to question type Array, the problem reoccurs.

Please Log in to join the conversation.

More
3 years 2 months ago #107477 by DenisChenu
DenisChenu replied the topic: Question Type Array, run time error on answer options with variables
I just test with a 2.05 version with HTML editor on : really no problem.
In last GIT version : no problem too (HTML editore with/without XSS)

What is your LS version ?

Think best is to deactivate inline HTML editor

Assistance on LimeSurvey forum and LimeSurvey core development are on my free time.
I'm not a LimeSurvey GmbH member, professional service on demand (or search sondages pro).
An error happen ? Before make a new topic : remind the Debug mode .

Please Log in to join the conversation.

More
3 years 2 months ago #107479 by Bart01
Bart01 replied the topic: Question Type Array, run time error on answer options with variables
I am on 2.05+
I cannot find out which build, but I upgraded Last Wednesday, so I guess latest build.

BTW: I disabled the inline HTML-editor.
I can still use the inline HTML-editor, at subquestion level (not at question level)

Please Log in to join the conversation.

More
3 years 2 months ago #107486 by DenisChenu
DenisChenu replied the topic: Question Type Array, run time error on answer options with variables
Hi,

HTML editor in popup is really the best solution.

Assistance on LimeSurvey forum and LimeSurvey core development are on my free time.
I'm not a LimeSurvey GmbH member, professional service on demand (or search sondages pro).
An error happen ? Before make a new topic : remind the Debug mode .

Please Log in to join the conversation.

More
3 years 2 months ago #107492 by Bart01
Bart01 replied the topic: Question Type Array, run time error on answer options with variables
The pop-up HTML-editor doesn't really save the changes.
If you make changes within the pop-up HTML-editor, and then save within the HTML-editor,
and run QA logic file, the changes are not shown.
You have to close the pop-up HTML-editor, and then push "Save" in the main screen, to actually save the changes.
It might be that the HTML-codes are incorporated once more once you save in the main screen.

Please Log in to join the conversation.

More
3 years 2 months ago #107667 by Bart01
Bart01 replied the topic: Question Type Array, run time error on answer options with variables
*** solved ***
I solved the issue with a workaround.
The error was triggered by using the ' in a subquestion.
I used a 'subscription'.
The system detected HTML-code, which could not be resolved.
I introduced an additional field, with the use of a equation question, so the field subscription with the value subscription.
In the subquestion I no longer used a string between the ' and ',in this case 'subscription' but used the newly introduced equation field {subscription}

Please Log in to join the conversation.

Start now!

Just create your account and start using Limesurvey today.

Register now