htaccess problem?

More
3 years 8 months ago #105264 by rom
rom created the topic: htaccess problem?
Hi,

we just upgraded from 1.93 to 2.05+. After uploading the new limesurvey files, I was not able to browse to the /admin/ folder using IE 10 to run the database upgrade, the Webserver reported a 500 ERROR. My current Webhoster is named "Domainfactory"... just mentioning it because it may be specific to them.

I fixed this problem by adding the following line to the .htaccess file, right below "RewriteEngine on"
RewriteBase /

Maybe this fix should be considered for future limesurvey builds?

Please Log in to join the conversation.

More
3 years 8 months ago #105347 by rom
rom replied the topic: htaccess problem?
going to report this one as a bug to bugs.limesurvey.org, as no one replied here

Please Log in to join the conversation.

More
3 years 5 months ago - 3 years 5 months ago #109441 by ongkichilam
ongkichilam replied the topic: htaccess problem?
If the URL is example.com/limesurvey

We need to specify this in htaccess

RewriteBase /limesurvey/

Seriously...can we have that in the manual???
Last Edit: 3 years 5 months ago by DenisChenu.

Please Log in to join the conversation.

More
3 years 5 months ago - 3 years 5 months ago #109450 by holch
holch replied the topic: htaccess problem?
No such problems here, ever.

Whereever I put my installation on the server, no matter which folder, subdomain, etc., I never had to change anything in .htaccess. Maybe a very specific server configuration? For me, on about 5 different hosts this problem never appeared.

Seriously...can we have that in the manual???


The manual is a wiki and everyone can contribute. So if you feel that this is something that needs to be added, feel free to help. Seriously. ;-)

I'm not a LimeSurvey GmbH member. I answer at the LimeSurvey forum in my spare time. No support via private message.
Some helpful links: Manual (EN) | Question Types | Workarounds
Last Edit: 3 years 5 months ago by holch.
The following user(s) said Thank You: DenisChenu

Please Log in to join the conversation.

More
3 years 5 months ago #109502 by rom
rom replied the topic: htaccess problem?

Please Log in to join the conversation.

More
3 years 5 months ago #109546 by DenisChenu
DenisChenu replied the topic: htaccess problem?
The RewriteBase is allways a problem in all system, we can't set it by default, because a lot of installtion don't need it (and broke if is set to a bad value).

Denis

Assistance on LimeSurvey forum and LimeSurvey core development are on my free time.
I'm not a LimeSurvey GmbH member, professional service on demand (or search sondages pro).
An error happen ? Before make a new topic : remind the Debug mode .

Please Log in to join the conversation.

More
3 years 5 months ago #110018 by ongkichilam
ongkichilam replied the topic: htaccess problem?
In my case, this problem only occurs in the server that we have it in Virtual Host in a sub-sub directory.

Adding the RewriteBase like this solved my problem.

RewriteBase /limesurvey/


Thank you all.

Please Log in to join the conversation.

More
3 years 5 months ago #110026 by LandsGrieco
LandsGrieco replied the topic: htaccess problem?
hello new here
In the documentation about EM it is mentioned that the assignment operator (=) can be used to set the value of objects that do not accept a default value. Put where should I put this statement? I could put {a=1} on for instance a (hidden?) text display, but I noticed this does not work correctly (the value is only shown after a refresh). What is the best place to put a assignment?

Please Log in to join the conversation.

Start now!

Just create your account and start using Limesurvey today.

Register now
Join our Newsletter!