LDAPAuth configuration problem

More
6 months 5 days ago - 6 months 5 days ago #160807 by lob
lob created the topic: LDAPAuth configuration problem
Hello,

I'm trying to configure the settings for my AD authentication. LDAP is activated using PHP 7.1 and IIS.
But I don't get access with LDAP to LimeSurvey.
Using a user that is not in internal db yet returns:
"Incorrect username and/or password!"
Using a user thats username is in internal db already returns:
"Can't contact LDAP server"
This is what my configuration looks like:
$serverId=0;
$LDAP_server[$serverId]['server'] = "LDAP://server1.de.com";
$LDAP_server[$serverId]['port'] = "389";
$LDAP_server[$serverId]['protoversion'] = "ldapv2";
$LDAP_server[$serverId]['encrypt'] = "ldaps";
$LDAP_server[$serverId]['referrals'] = false;
$LDAP_server[$serverId]['binddn']	=	"cn=Admin,cn=Users,dc=de,dc=com";
$LDAP_server[$serverId]['bindpw']	=	"xxx";
 
$query_id=0;
$LDAP_queries[$query_id]['ldapServerId'] = 0;
$LDAP_queries[$query_id]['name'] = 'Staff with an enabled account';
$LDAP_queries[$query_id]['userbase'] = 'cn=Users,dc=de,dc=com';
$LDAP_queries[$query_id]['userscope'] = 'sub';
$LDAP_queries[$query_id]['firstname_attr'] = 'givenname';
$LDAP_queries[$query_id]['lastname_attr'] = 'sn';
$LDAP_queries[$query_id]['email_attr'] = 'mail';
$LDAP_queries[$query_id]['token_attr'] = ''; // Leave empty for Auto Token generation bu phpsv
$LDAP_queries[$query_id]['language'] = '';
$LDAP_queries[$query_id]['attr1'] = '';
$LDAP_queries[$query_id]['attr2'] = '';
 

Setting for plugin: AuthLDAP
LDAP server: ldap://server1.de.com
Port number: 389
LDAP version: LDAPv2
Select how to perform authentication: Simple bind
Username prefix: cn=Admin,cn=Users,dc=de,dc=com
Username suffix: cn=Users,dc=de,dc=com
Allow initial user to login via LDAP --> checked

But it's still not possible to login with accounts from AD.
I've found a thread that described it is necessary to create that specific user you want to login with in LimeSurvey data base to get access with LDAP authentication method?? ( www.limesurvey.org/forum/plugins/95966-s...?limitstart=0#109970 )
Last Edit: 6 months 5 days ago by lob.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 months 2 days ago - 6 months 2 days ago #160919 by lob
lob replied the topic: LDAPAuth configuration problem
Anyone who can help me?

This is what I found here: manual.limesurvey.org/LDAP_settings#What..._Active_Directory.3F

$LDAP_server[$serverId] = "domain\\user";
//$LDAP_server[$serverId] = "CN=user,OU=user_group,DC=xxx,DC=yyy"; this one will not work with active directory, that´s why you need to use "domain\\user"

What would be a example with CN=user,OU=user_group,DC=xxx,DC=yyy according to to the first line?
Last Edit: 6 months 2 days ago by lob.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Start now!

Just create your account and start using Limesurvey today.

Register now
Join our Newsletter!