Japanese language is not displaying correctly when png is generated

More
3 years 5 months ago #100991 by skye
I have a problem when I try to do responses and statistics in japanese then view the statistics using pdf/html. The PNG that was generated does not have correct japanese language. I can see squares instead of japanese. Please help.

Is this a bug?

Thanks.
Attachments:

Please Log in to join the conversation.

More
3 years 5 months ago #100992 by c_schmitz
Assuming that you are using the latest 2.0 version:

For package size reasons the migmix-1p-regular.ttf font to show Japanese characters in the statistics graphs is not included with LimeSurvey.

Please download it from mix-mplus-ipa.sourceforge.jp/migmix/ ,
unzip and put the migmix-1p-regular.ttf file into the /fonts directory of your LimeSurvey installation.

Best regards

Carsten Schmitz
LimeSurvey project leader
The following user(s) said Thank You: skye

Please Log in to join the conversation.

More
3 years 5 months ago #101000 by DenisChenu
Yes,

And it's explain here :
github.com/LimeSurvey/LimeSurvey/blob/ma...-%20Japanese.ttf.txt

For information (mine), PDF use cid0jp font from tcpdf : did PDF are OK ?

And another think : to Carsten : i think we put an alert if there are font file in text but no fonts : maybe this a bug (little).

Denis

Assistance on LimeSurvey forum and LimeSurvey core development are on my free time.
I'm not a LimeSurvey GmbH member, professional service on demand (or search sondages pro).
The following user(s) said Thank You: skye

Please Log in to join the conversation.

More
3 years 5 months ago #101011 by skye
thank you for your answers. I tried it and it worked.

Please Log in to join the conversation.