Bienvenue, Invité
Nom d'utilisateur : Mot de passe : Se souvenir de moi

SUJET : Problems during installation - version 2

Problems during installation - version 2 il y a 1 an 6 mois #93404

  • frank4wheels
  • Portrait de frank4wheels
  • Hors ligne
  • Fresh Lemon
  • Messages : 16
  • Karma: 0
(I'm sorry for my rusty English)

I need help: I am not able to install!

During installation, after the mask in annex 1 (80%installation, after creation of database tables), the mask in the second attachment appears.

I thought (I hoped) the installation had gone, so I tried as described in "9. Connect to the administration script for the first time":
- I typed http://my-domain-name/limesurvey/admin/admin.php
- a page similar to the second attachment appeared and the address changed to "http://my-domain-name/LimeSurvey/index.php/admin."

Any other attempt was useless and I didn't found documentation about my problem.

As you can understand, I don't know php, so I don't know what to do to solve the problem.

Can anyone help me?
Thanks.
Pièces jointes :
L'administrateur a désactivé l'accès en écriture pour le public.

Problems during installation - version 2 il y a 1 an 6 mois #93414

  • DenisChenu
  • Portrait de DenisChenu
  • Hors ligne
  • Moderator Lime
  • Messages : 6314
  • Remerciements reçus 809
  • Karma: 241
Hello,

Maybe this strange issue can be put in bug report system with complete information from server.
Seem more a Yii problem but not sure.

1st solution to try: review your directory name in ftp: if it's LimeSurvey rename it to limesurvey.
2dn solution, forece rooturl in config.php:
'config'=>array(
		'debug'=>0,
		'debugsql'=>0,
                'publicurl'=>'http://example.org/limesurvey/'
	)
Dernière édition: il y a 1 an 6 mois par DenisChenu.
L'administrateur a désactivé l'accès en écriture pour le public.

Problems during installation - version 2 il y a 1 an 6 mois #93433

  • frank4wheels
  • Portrait de frank4wheels
  • Hors ligne
  • Fresh Lemon
  • Messages : 16
  • Karma: 0
Thank you for your replay.

I tried 1st solution (I renamed LimeSurvey into limesurvey).
Something changed:
- I typed .../limesurvey/admin/admin.php
- The result was a blank page with "No input file specified." and url modified in ".../limesurvey/index.php/admin"

Have I to repeat installation naming directory "limesurvey", not "LimeSurvey"?

I am going to apply 2dn solution.
L'administrateur a désactivé l'accès en écriture pour le public.

Problems during installation - version 2 il y a 1 an 6 mois #93434

  • frank4wheels
  • Portrait de frank4wheels
  • Hors ligne
  • Fresh Lemon
  • Messages : 16
  • Karma: 0
I tried 2st solution.
I added 'publicurl'=>'example.org/limesurvey/'; it was not necessary modify 'debug'=>0 and 'debugsql'=>0

Something changed again:
- I typed .../limesurvey/admin/admin.php
- The result was a completely blank page; the url was not modified.

I attached some files to help you to help me :-)
config.php in ...limesurvey/application/config modified with line added
admin.php and index.php in .../limesurvey/admin

I hope that you understand the problem.
Dernière édition: il y a 1 an 6 mois par frank4wheels.
L'administrateur a désactivé l'accès en écriture pour le public.

Problems during installation - version 2 il y a 1 an 6 mois #93435

  • DenisChenu
  • Portrait de DenisChenu
  • Hors ligne
  • Moderator Lime
  • Messages : 6314
  • Remerciements reçus 809
  • Karma: 241
L'administrateur a désactivé l'accès en écriture pour le public.

Problems during installation - version 2 il y a 1 an 6 mois #93447

  • frank4wheels
  • Portrait de frank4wheels
  • Hors ligne
  • Fresh Lemon
  • Messages : 16
  • Karma: 0
I modified as shown in www.limesurvey.org/en/forum/installation...file-specified#92339:
from
'urlFormat' => 'path',
to
'urlFormat' => 'get',

but nothing changed
- I typed .../limesurvey/admin/admin.php
- The result was a completely blank page; the url was not modified.

Do you need other information?
Have I to repeat installation naming directory "limesurvey", not "LimeSurvey"?

Thanks.

I don't understand why attachments are not loaded. :angry:
Dernière édition: il y a 1 an 6 mois par frank4wheels.
L'administrateur a désactivé l'accès en écriture pour le public.

Problems during installation - version 2 il y a 1 an 6 mois #93448

  • DenisChenu
  • Portrait de DenisChenu
  • Hors ligne
  • Moderator Lime
  • Messages : 6314
  • Remerciements reçus 809
  • Karma: 241
Think you made error on config.php, no ; after 'publicurl'=>'example.org/limesurvey/'

Review config.php and put exactly that after that sentence:
// Use the following config variable to set modified optional settings copied from config-defaults.php
'config'=>array(
	// debug: Set this to 1 if you are looking for errors. If you still get no errors after enabling this
	// then please check your error-logs - either in your hosting provider admin panel or in some /logs directory
	// on your webspace.
	// LimeSurvey developers: Set this to 2 to additionally display STRICT PHP error messages and get full access to standard templates
	// traceVar($variable, $depth = 10)
		'debug'=>2,
		'debugsql'=>0,
		'urlFormat' => 'get'
	)
);
/* End of file config.php */
/* Location: ./application/config/config.php */
Dernière édition: il y a 1 an 6 mois par DenisChenu.
L'administrateur a désactivé l'accès en écriture pour le public.
Cet utilisateur a été remercié pour son message par: frank4wheels

Problems during installation - version 2 il y a 1 an 6 mois #93455

  • frank4wheels
  • Portrait de frank4wheels
  • Hors ligne
  • Fresh Lemon
  • Messages : 16
  • Karma: 0
Now it works!

I had to add user "admin" in db, because it wasn't; but now works.

Thank you very much.
L'administrateur a désactivé l'accès en écriture pour le public.

Problems during installation - version 2 il y a 1 an 6 mois #93459

  • DenisChenu
  • Portrait de DenisChenu
  • Hors ligne
  • Moderator Lime
  • Messages : 6314
  • Remerciements reçus 809
  • Karma: 241
frank4wheels écrit:
Now it works!

I had to add user "admin" in db, because it wasn't; but now works.

Thank you very much.
OK.

Maybe there are some other information not set. Think it's best to redo the installation with good name for directory.

Denis
L'administrateur a désactivé l'accès en écriture pour le public.
Cet utilisateur a été remercié pour son message par: frank4wheels
Modérateurs: ITEd
Temps de génération de la page : 0.296 secondes
Donation Image