Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: Couldn't get question SELECT * FROM {{questions}}

Couldn't get question SELECT * FROM {{questions}} 1 year 6 months ago #90978

  • Enki
  • Enki's Avatar
  • OFFLINE
  • Fresh Lemon
  • Posts: 3
  • Karma: 0
I keep getting the error:

Couldn't get question
SELECT * FROM {{questions}} WHERE qid=6 AND language='en'

When trying to complete the survey.

It's a fresh install on a server running PHP 5.1.2 w/json.

It has 1 survey with two questions that have subquestions with arrays. For example:

Why did you choose X?
It has great services [Agree] [Agree Somewhat] [Disagree Somewhat] [Disagree]
You seem trustworthy [Agree] [Agree Somewhat] [Disagree Somewhat] [Disagree]

Please help. Attached is a screenshot of the survey logic result.
Attachments:
Last Edit: 1 year 6 months ago by Enki.
The administrator has disabled public write access.

Aw: Couldn't get question SELECT * FROM {{questions}} 1 year 6 months ago #91057

  • mbarz
  • mbarz's Avatar
  • OFFLINE
  • Fresh Lemon
  • Posts: 2
  • Karma: 1
Hello,

I got the same error:
Couldn't get question
SELECT * FROM {{questions}} WHERE qid=2 AND language='de'

I have nearly the same setup: 1 survey with 2 questions.
My serverconfig is the following:
php 5.1.6 with json 1.2.1 and mysql 5.0.95.
I'm running the newest build V2 130110.

I'm really confused about this problem.
Inserting the first question was no problem. After the second question the question preview was possible one time. After that no preview was possible anymore.

Deleting the affected question fixes the issue, but not my problem because after inserting another question the problem occurs again.
Nevertheless, creating a printable version of the questionnaire is no problem.

Hope someone can help...

Kind regards,

Michael Barz
Last Edit: 1 year 6 months ago by mbarz.
The administrator has disabled public write access.

Re: Aw: Couldn't get question SELECT * FROM {{questions}} 1 year 6 months ago #91063

  • c_schmitz
  • c_schmitz's Avatar
  • NOW ONLINE
  • LimeSurvey Team
  • Posts: 744
  • Thank you received: 99
  • Karma: 87
Try this patch and report if that solved your problem:
github.com/LimeSurvey/LimeSurvey/commit/...91f716e071babd7312d3
Support us, too. Donate to the LimeSurvey project and help keep us going!
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: mbarz

Re: Couldn't get question SELECT * FROM {{questions}} 1 year 6 months ago #91064

  • mbarz
  • mbarz's Avatar
  • OFFLINE
  • Fresh Lemon
  • Posts: 2
  • Karma: 1
Hello,

thanks for this hint.
The preview works now!

Kind regards,

Michael Barz
Last Edit: 1 year 6 months ago by mbarz.
The administrator has disabled public write access.

Re: Couldn't get question SELECT * FROM {{questions}} 1 year 6 months ago #91149

  • Enki
  • Enki's Avatar
  • OFFLINE
  • Fresh Lemon
  • Posts: 3
  • Karma: 0
We're getting close! I'm now getting the error:

Internal Server Error
The table "{{answers}}" for active record class "Answers" cannot be found in the database

Survey logic screenshot: i.imgur.com/t8ike.png
Last Edit: 1 year 6 months ago by Enki.
The administrator has disabled public write access.
Moderators: ITEd
Time to create page: 0.121 seconds
Donation Image