Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
  • Page:
  • 1
  • 2

TOPIC: Blank page when accessing the Install page

Blank page when accessing the Install page 2 years 10 months ago #71062

  • dspaan
  • dspaan's Avatar
  • OFFLINE
  • Senior Lime
  • Posts: 68
  • Karma: 0
docs.limesurvey.org/Installation+FAQ#Bla...ing_the_Install_page

I have this problem when i try to start the install script.

I checked the FAQ article but i can't get it figured out. Please help.

Here is the PHP info of my server: 95.211.63.196/info.php

I have created the database, first i had an incorrect user so the page gave me an error about that so after fixing this i got the blank page so i'm concluding that the database is accessible otherwise it would produce that error again.

I changed the $rooturl and $rootdir in the config file to reflect the actual locations but no luck.

The webserver works for other installations i have made so it must be some limesurvey with php specific issue?

Testing image: 95.211.63.196/limesurvey/stormtrooper.gif

Please help.
Last Edit: 2 years 10 months ago by dspaan.
The administrator has disabled public write access.

Re: Blank page when accessing the Install page 2 years 8 months ago #72517

  • dspaan
  • dspaan's Avatar
  • OFFLINE
  • Senior Lime
  • Posts: 68
  • Karma: 0
Hello, i tried installing limesurvey on another server and have the same problem. Can someone help me out?

I uploaded phpinfo onto the server. It says:

Loaded Configuration File = /etc/php5/apache2/php.ini

I edited that php.ini and changed:
; Temporary directory for HTTP uploaded files (will use system default if not
; specified).
; php.net/upload-tmp-dir

to
upload_tmp_dir = "/temp"

and
;session.save_path = "/var/lib/php5"

to
session.save_path = "/temp"

but still no luck.

Also changed rooturl in the config.php file to reflect the exact url i use in my browser. On this server i have two other web applications running just fine from the same directory (/srv/www/htdocs).

Help me!!!!!! :laugh:
The administrator has disabled public write access.

Re: Blank page when accessing the Install page 2 years 8 months ago #72519

  • Mazi
  • Mazi's Avatar
  • OFFLINE
  • LimeSurvey Team
  • Posts: 5325
  • Thank you received: 296
  • Karma: 249
1. So the problem is the "famous" being redirected to login problem?

2. Which version did you try to install?

3. Did setting up the database work fine and the problem shows up afterwards when trying to log in?

4. Which URL do you use to login at the admin interface?

5. What did you set as $rooturl and $rootdir in config.php?

Best regards/Beste Grüße,
Dr. Marcel Minke
(Limesurvey Head of Support)
Need Help? We offer professional Limesurvey support
Contact: marcel.minke(at)limesurvey.org'"
The administrator has disabled public write access.

Re: Blank page when accessing the Install page 2 years 8 months ago #72535

  • dspaan
  • dspaan's Avatar
  • OFFLINE
  • Senior Lime
  • Posts: 68
  • Karma: 0
Thanks for responding Mazi.

I don't see anything, just a blank screen while i should be getting the <a href='www.docs.limesurvey.org/tiki-index.php?p...tions+for+LimeSurvey'>installation</a> wizard since limesurvey is not installed yet.

I created the database manually with phpmyadmin. I just removed it now but the installe wizard still won't show.

This is the version i downloaded:
limesurvey191plus-build11804-20111230.tar.gz
This is the rooturl i used in config.php:
$rooturl = "http://192.168.1.201/limesurvey"; // The root web url for your limesurvey <a href='www.docs.limesurvey.org/tiki-index.php?p...tions+for+LimeSurvey'>installation</a> (without
a trailing slash).

And this is the URL i'm using to start the <a href='www.docs.limesurvey.org/tiki-index.php?p...tions+for+LimeSurvey'>installation</a>:
http://200.***.***.***:8082/limesurvey/admin/install/
Last Edit: 2 years 8 months ago by dspaan.
The administrator has disabled public write access.

Re: Blank page when accessing the Install page 2 years 8 months ago #72536

  • Mazi
  • Mazi's Avatar
  • OFFLINE
  • LimeSurvey Team
  • Posts: 5325
  • Thank you received: 296
  • Karma: 249
There are definitely some config problems:

1. $rooturl and the URL you are trying to call don't match (192.168.1.201 vs http://200.***.***.***:8082).

2. Are you trying to run Limesurvey locally on your own PC or did you upload the files to a webserver?

3. Try setting $rooturl="http://{$_SERVER}/limesurvey";

Best regards/Beste Grüße,
Dr. Marcel Minke
(Limesurvey Head of Support)
Need Help? We offer professional Limesurvey support
Contact: marcel.minke(at)limesurvey.org'"
The administrator has disabled public write access.

Re: Blank page when accessing the Install page 2 years 8 months ago #72542

  • dspaan
  • dspaan's Avatar
  • OFFLINE
  • Senior Lime
  • Posts: 68
  • Karma: 0
Mazi wrote:
There are definitely some config problems:

1. $rooturl and the URL you are trying to call don't match (192.168.1.201 vs http://200.***.***.***:8082).
I know, it's because this is a server running in our office and i'm approaching it from the outside via a port forward. I also tried via VPN so the URL i'm calling matches that in the config file but no luck.
Mazi wrote:
2. Are you trying to run Limesurvey locally on your own PC or did you upload the files to a webserver?
It's on a linux OpenSuse server with Apache, MySQL and PHP.
Mazi wrote:
3. Try setting $rooturl="http://{$_SERVER}/limesurvey";
I tried this default setting when i first tried to install but it gave me the blank screen that's why i changed it to the specific server address. I just changed it back again to the one you suggested but still the same problem.
The administrator has disabled public write access.

Re: Blank page when accessing the Install page 2 years 8 months ago #72550

  • Mazi
  • Mazi's Avatar
  • OFFLINE
  • LimeSurvey Team
  • Posts: 5325
  • Thank you received: 296
  • Karma: 249
It's always very hard to track such problems if the server is located at an intranet and some port forwarding is used for outside access.

How about simply using www.LimeService.com :-)

Best regards/Beste Grüße,
Dr. Marcel Minke
(Limesurvey Head of Support)
Need Help? We offer professional Limesurvey support
Contact: marcel.minke(at)limesurvey.org'"
The administrator has disabled public write access.

Re: Blank page when accessing the Install page 2 years 8 months ago #72572

  • dspaan
  • dspaan's Avatar
  • OFFLINE
  • Senior Lime
  • Posts: 68
  • Karma: 0
Like i said i also tested with VPN which means i'm on the LAN. I can also try and access the box from a remote desktop....nope. Doesn't work either.

I guess i should check the apache/mysql logs?

PS: hosted is an option of course but i just get a kick out of it to get it working on our own machine. Also, our callcenter is located in south america and bandwith is terrible here in this location...

We would use limesurvey in conjunction with VICIdial so the responstime would be very important. Once you have someone on the phone ready to do the survey you can't lose those seconds when the pages are loading.
Last Edit: 2 years 8 months ago by dspaan.
The administrator has disabled public write access.

Re: Blank page when accessing the Install page 2 years 8 months ago #72577

  • Mazi
  • Mazi's Avatar
  • OFFLINE
  • LimeSurvey Team
  • Posts: 5325
  • Thank you received: 296
  • Karma: 249
I totally understand.

If you forward your email address to marcel.minke(at)limesurvey.org I can offer a download link to a Limesurvey 1click installer which can be installed on a USB stick and uses XAMPP.

Best regards/Beste Grüße,
Dr. Marcel Minke
(Limesurvey Head of Support)
Need Help? We offer professional Limesurvey support
Contact: marcel.minke(at)limesurvey.org'"
The administrator has disabled public write access.

Re: Blank page when accessing the Install page 2 years 8 months ago #72954

  • dspaan
  • dspaan's Avatar
  • OFFLINE
  • Senior Lime
  • Posts: 68
  • Karma: 0
Thanks i've sent you an e-mail. I'm going to continue to get this to work though because i'd like to install it on the same machine that VICIdial is running on. XAMPP won't work there if i'm not mistaken?

Do you have any other troubleshooting tips?
The administrator has disabled public write access.
  • Page:
  • 1
  • 2
Moderators: ITEd
Time to create page: 0.160 seconds
Donation Image